Image
Vinsten från julkalendern blev verklig idag!

Vinsten från julkalendern blev verklig idag!

När vi firar lucia i december så har det varit en tradition att Menhammar har luckan och vi tävlar om ett besök med lunch på Menhammar. Förra året vann Fanny Andersson priset och idag i allt annat än vinter väder så var Fanny tillsammans med sin man Alexander på Menhammar för en trevlig dag!

NuncioBesöket började klockan 10 med att Daniel Olsson tog med oss på en rundvandring runt hingstarna och det är som att vandra i en dröm då det står topphingst efter topphingst i hagarna. Vi fick också en genomgång av stallarna och sedan avslutade vi i Hall of Fame på Menhammar.

Där dök Johan Hellander upp och vi fick vara med när Johan undersökte och seminerade en del ston och lite annat smått och gott. Bland annat var vi och tittade på en av Menhammars lösdrifter för unghästarna. Sedan bar det iväg på en mycket trevlig lunch där Fanny och Alexander fick chansen att prata med Johan i lugn och ro.

Efter lunch blev det ett besök på Yttersta där tävlingsverksamheten på Menhammar är förlagd och Per Larsson guidade oss runt på Yttersta. Per ordnade också att vi fick en fin visning av Nuncio på nära håll då Fanny och Alexander var intresserade av honom. Allt detta skedde i strålande solsken så ni förstår säkert att vi hade en riktig kanondag på Menhammar.

Fanny och Alexander köpte Fannys familjehästgård i Jäderfors 6 km utanför Sandviken år 2020 som hon vuxit upp på. Man valde redan då att återuppta uppfödningsverksamheten igen. Fannys morfar Hans Eriksson födde upp ett 20 tal travhästar (varmblod) på 80-90 talet med namnet Stall Backas.

Förtillfället har man 4 fölston på gården:

Västerbo Isolde e Korean-Västerbo Prepare e Malabar Circle Ås:  fick ett stoföl i år e: San Moteur, man har ej bestämt om hon ska betäckas eller bytas ut till annat sto.

Classic Joy e Enjoy Lavec-Superclass e Super Arnie: fick föl 24 e: Googoo Gaagaa (men tyvärr avlidit), seminerad med Readly Express i år.

It´s My Girl e Bird Parker-Itami e Love You: dräktig med Perfect Spirit, beräknad fölning 3/6-2024. Semineras nästa år.

Lady Million e Muscle Massive-Chanel e Chapter Seven: seminerad med Googoo Gaagaa i år.

Fanny och Alexanders mål är att föda upp bra stammade travhästar för att sälja på auktioner så vem vet det kanske kommer en uppföljare till första Fanny och Alexander filmen när deras karriär skall sammanfattas en gång i tiden!

 

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram