Image
Vi har pratat med årets första vinnare av en levandefölavgift!

Vi har pratat med årets första vinnare av en levandefölavgift!

Vi ringde Håkan K Karlsson för att berätta att det var han som tog hem årets första levandefölavgift i årets julkalender på ASVT. Det var en levandefölavgift till Quite Easy U.S. som Broline Stuteri ställde upp med som var vinsten! Håkan är välkänd hos oss på ASVT då han ofta säljer på våra auktioner samt alltid är med på årsmötena i ASVT, det är alltid roligt att ringa vinnare till levandefölavgifter och inte minst idag!

Första avkomman i Håkans uppfödning kom redan 1983 och fick namnet Release och hon sprang in över 200 000 kronor så avelsstarten var inte så dum. Sedan har det fortsatt och idag har Håkan två ston och den här vinsten var perfekt för jag har inte bokat någon hingst än berättade Håkan.

Så nu får jag in på Blodbanken och kolla vilket av mina två ston som passar bäst. Håkans ston heter Diotima F. e Going Kronos-Rose Gaujard e Alf Palema och Vilja Ha e Super Arnie-Fly Away Lady e Ata Star L.

Malvha Ha segerdefilerar hemVilja Ha är en egen uppfödning som är mamma till Håkans vinstrikaste uppfödning Malvha Ha som är efter Maharajah och som slutade sin karriär strax under miljonen på bankkontot. Hon fick problem med ett knä berättar Håkan så hon fick sluta lite i förtid vilket var synd då hon inte hann bli miljonär.

Malvha Ha vann bland annat ASVT:s Auktionslopp, bilden till vänster, och var tvåa i långa E3 Finalen från spår 12. Hon går hos oss som inackorderad numera berättar Håkan och är dräktig med Global Welcome.

Diotima F. har bara fått två avkommor som inte har kommit till start än så vi får helt enkelt avvakta och se vad Håkan kommer fram till efter ha gjort en djupdykning på Blodbanken!

Andra framgångsrika uppfödningar som startat sina dagar hos Håkan i Tystberga är Kan Ha drygt 850 000, Enriko Ha drygt 650 000, och Aha nästan 500 000 för att nämna några!

Så avslutningsvis stort grattis till Håkan och ett stort tack till Broline Stuteri som ställde upp med den levandefölavgiften till Quite Easy U.S. i årets julkalender!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram