Image
Vi har pratat med söndagens vinnare av Hayden Hanover!

Vi har pratat med söndagens vinnare av Hayden Hanover!

Vi drog i gång ASVT:s julkalender 2017 och hade då en levandefölavgift i julkalender. Sedan har det utökats och idag drog vi den tjugoförsta vinnaren av en levandefölavgift och då hände det som vi har pratat om måste hända någon gång. Det vill säga att blixten slår ned på samma ställe och vi får en som vinner för andra gången.

Nu kan man säga att det nästan slog ned två blixtar samtidigt på samma ställe då andra advents vinnare blev Robin Sellvin och han vann även första gången Hayden Hanover var med i julkalendern! Så första dubbelvinnaren vann även samma hingst!

Hedda 3månader artikelRobin, som bedriver liten uppfödning med sin sambo Åsa, skickade Estelle Web e Holiday Road-Love Rocks On e Andover Hall till Hayden Hanover och 18 april 2022 nedkom hon med ett sto som fick namnet Wise Emotions. Du ser Wise Emotions på bilden till vänster när hon är ca tre månader.

När vi gjort uppföljningar så har Robin varit väldigt nöjd med Wise Emotions som visat framåtanda och självförtroende. Var lite av den här framåtandan som gjorde att hon blev såld då köparen, Jörgen Nordquist, egentligen skulle köpa en tvååring men åkte och tittade på Hedda som hon kallas.

Hade med mig frugan berättade Jörgen och när Hedda gick rakt fram till frugan och la huvudet i famnen på henne så förstod jag att det inte skulle bli någon tvååring utan en ettåring.

Hedda i vagnNågot Jörgen inte ångrat för Hedda har varit fantastiskt fin att hålla på med och travar jättefint så inga moln på himlen så här långt! Du ser Hedda i vagn på bilden till höger.

 

Robin berättade en rolig sak när vi ringde och gratulerade. Vi var och hälsade på Hedda igår och Jörgen sa till oss att ni måste betäcka med Hayden Hanover igen för den här är så fin. Jag sa att Hayden Hanover är i ASVT:s julkalender idag så det fixar vi skojade jag men det blev ju helt rätt!

Jag kan väl säga att det blir Estelle Web som får utnyttja det fina priset igen då första försöket blev så lyckat så varför ändra då säger Robin.

Nu tävlar vi om det franska priset nästa advent får vi en ny dubbelvinnare då?

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram