Image
Ömsom vin ömsom vatten för förra årets vinnare av levande fölavgifter!

Ömsom vin ömsom vatten för förra årets vinnare av levande fölavgifter!

Under vår julkalender 2021 så hade vi fyra lyckliga vinnare till de levande fölavgifter vi tävlade om vid fyra tillfällen. Nu efter betäckningssäsongen så ringde vi runt för att kolla hur det hade gått för våra vinnare!

Först ut att vinna var Jenny Lindmark som vann en levande fölavgift till Hayden Hanover som International Stallion ställde upp med. Jenny berättar att Aya som hon utnyttjade priset med blev konstaterad dräktig på 30 dygn i slutet av juli så allt verkar lovande så här långt.

Årets andra vinnare var Urban Höglund som vann en levande fölavgift till Uncle Lasse som Stefan Melander ställt upp med. Urban satsade hårt och skaffade ett nytt sto i Hankypanky Joygirl som har börjat lovande i avelsboxen men tyvärr hände det som inte så ofta händer då man inte fick dräktigt. Att det inte är så vanligt förstår man när det var första gången på alla sexton vinnare hittills i ASVT:s julkalender som inte fick dräktigt så vi får helt enkelt hoppas att Urban får en ny chans till nästa år hos Uncle Lasse.

Nästa samtal gick till Sofia Eriksson som vann Frankrike priset som familjen Allaire med sitt Haras de Bouttemont bidrog med i årets julkalender.  Sofia fick välja på en levande fölavgift till Gotland eller Helgafell. I början lutade det åt att hon skulle välja Helgafell men då Gotland blev tillgänglig på fryst samt att hennes sto Rouquine var dräktig med S.J.’s Caviar så valde Sofia att skifta till Gotland för att slippa skicka sitt dräktiga sto till Frankrike.

Efter att Rouquine nedkommit med ett hingstföl efter S.J.’s Caviar så betäcktes man med Gotland. Tyvärr hade Sofia samma tråkiga meddelande som Urban att hennes sto inte blev dräktig i år så efter alla framgångar med våra vinster så drog vi två nitlotter i rad bland våra vinnare!

På julafton så vann Anders Svanberg Menhammars pris och man valde att betäcka Leonas Yonna med From Above och här var det en fullträff direkt! Hon var bara borta i tre dagar på seminstationen berättade Anders och sedan kunde vi konstatera efter 14 dagar att hon var dräktig så allt gick smidigt och i slutet av april hoppas vi att det kommer ett föl om allt går som det skall.

Nu får vi hålla tummarna för att de två som blev dräktiga går hela vägen och nedkommer med föl under våren 2023!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram