Image
Julkalender hästen Zebulon slog till igen!

Julkalender hästen Zebulon slog till igen!

Då var det dags igen för ”Julkalender hästen” Zebulon att åka till vinnarcirkeln! Idag på lunchen var han ute på Färjestad och han mötte Cameron Hills som var storfavorit men det brydde sig inte Zebulon om!

Zebulon artikelSteg ut i dödens drygt varvet kvar på storfavoriten och sedan tryckte han upp tempot succesivt och över sista långsidan gick det riktigt snabbt. In mot upploppet så började man ana att Zebulon skulle nypa Cameron Hills och han hade heller inga problem att gå undan till en säker vinst över upploppet.

Vi har skrivit om det tidigare men Madeleine Djupdahl vann en levande fölavgift till Quite Easy U.S. som Broline International ställde upp med i julkalendern 2018. Madeleine skickade sitt sto Global Kyanite e Varenne till Quite Easy U.S. och 2020 så kom Zebulon till världen.

Madeleine är en säljande uppfödare så Zebulon såldes på auktion 2021 och köpare blev Petras HB som har hästen i träning hos Maria Törnqvist. Stall Skottgård som Madeleines uppfödarnamn är säljer för övrigt häst nu på Next Generation Sale!

Zebulon har nu gjort sex starter och vunnit tre av dessa och var dessutom nära att kvala in till Långa E3 Finalen så hoppas Zebulon sätter ribban för övriga hästar i Stall Julkalendern!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram