Image
Vi har pratat med vinnarna från julkalendern 2020!

Vi har pratat med vinnarna från julkalendern 2020!

Vi var lite nyfikna på hur det har gått för de som vann fria levande fölavgifter i vår julkalender 2020 så vi har ringt och pratat med de fyra vinnarna 2020.

Först ut var Robin Sellvin som vann en fri levande fölavgift i nytillskottet Hayden Hanover som International Stallion ställde upp med i julkalendern 2020. Med sin passgångarstam är det en spännande hingst och Robin berättade att man precis varit på 40 dagars kontroll och allt väl så här långt. Robin betäckte Estelle Web e Holiday Road-Love Rocks On e Andover Hall med Hayden Hanover.

Estelle Web var en klart duglig starthäst med nästan 300.000:- på kontot och på 42 starter så blev det 6-7-3 så bland de tre första i mål 16 gånger är klart bra! Hon har ett föl tidigare som är fött 2020 och är efter Pojke Kronos.

Som vi tidigare berättat är Robin ny i det här med travhästavel då han och hans sambo Åsa Witsch precis startat Stall Wise HB och de har i dagarna fått sitt första föl då deras andra fölmärr Tyra Palema e Symphonic Hanover-To Perfection e Muscles Yankee har nedkommit med en avkomma efter Djali Boko så resan in i travhästavelns fantastiska värld har precis börjat!

Andra advent var det Stefan Melander som var med i julkalendern igen och den här gången så fick vi tävla om en levande fölavgift i Uncle Lasse. Vinnaren blev Maria Riedl som verkligen hade fru Fortuna på sin sida i förra årets julkalender och vann flera gånger. Den här gången var det hon som lyckades vinna priset med Uncle Lasse.

Maria betäckte sitt intressanta sto Alvena Valva e Muscle Mass-Alvena Elise e Pale Amber med Uncle Lasse och första gången gick det inte men andra gången blev det en fullträff så nu går Maria i väntans tider. Alvena Valva har fått två avkommor efter Executive Caviar tidigare och hennes första avkomma blev uttagen till Elitauktionen tidigare i år. Alvena Valva var en duktig tävlingshäst med nästan 900.000;- på kontot och 12 vinster på 67 starter så det blir spännande att se hennes avkomma efter Uncle Lasse!

Tredje advent tävlade vi om Haras de Bouttemonts fina pris där man fick välja mellan en betäckning i Gotland eller Django Riff och vinnaren blev Hans-Erik Larsson. Är alltid roligt att ringa och gratulera vinnarna men samtalet med Hans-Erik glömmer man inte. Han hade jobbat natt så han låg och sov så han ringde upp vid middagstid och berättade att när han vaknade och såg att jag ringt var han tvungen att nypa sig själv i armen för han trodde först att han fortfarande sov och drömde men i så fall var det en sanndröm för Hans-Erik var vinnare av det här spännande priset.

Hans-Erik valde att han skulle betäcka med Django Riff men det blev lite nya vaccinations regler för ston då det var lite oroligt ute i Europa och man fick första sprutan men när man skulle ta den andra sprutan så fanns inte det något vaccin att få tag i.

Jag trodde jag skulle missa den här möjligheten men Tomas Tell lovade att prata med Haras de Bouttemont och jag fick lov att använda mitt pris nästa år istället så jag är väldigt tacksam både till Tomas och Gitte på Haras de Bouttemont att det gick att vänta ett år med att utnyttja priset berättade Hans-Erik.

På självaste julafton så återvände vi till Värmland igen då vinnaren till Menhammars bidrag till årets julkalender blev Ulla Holm, även Robin var från Värmland så vi började och slutade i Värmland när vi tävlade om fria levande fölavgifter i julkalendern 2020.

Från början skulle Ulla välja mellan antingen Panne de Moteur eller From Above men hon fick också möjlighet att välja Whos Who av Menhammar när Ulla diskuterade med dem vilken hingst som passade bäst.

Till slut valde Ulla att betäcka Emelia Way e Gazza Degato-Doc Lucky Way e Lucky Tilly med Whos Who och även Emelia Way är dräktig vid första kontrollen så även Ulla är full av förhoppningar att det skall dyka upp ett föl nästa år!

Emelia Way gjorde inte så många starter i tävlingskarriären men har fin statistik då hon på 19 starter hade raden 4-3-2 så bland de tre första i mål i över hälften av sina starter.

Hon har redan inlett avelskarriären och när ”vinst fölet” kommer så blir det  Emelia Ways tredje avkomma då hon har en efter From Above som är född 2014 som är en verklig fin häst berättar Ulla men hon har varit skadeförföljd och sedan har hon en avkomma född 2018 som är efter A Mysterious Love och är i träning hos Morgan Ivarsson och som kvalade i april på 19.9.

Så tre av våra fyra vinnare 2020 har fått sina ston dräktiga och Hans-Erik åker till Frankrike och Haras de Bouttemont nästa år i mars för att även han få dräktigt men han får vänta till 2023 innan hans fransman eller fransyska dyker upp men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram