Image
Vi har pratat med uppfödaren till årets Elitloppstvåa!

Vi har pratat med uppfödaren till årets Elitloppstvåa!

Vi har pratat med Gustaf Thulin som föder upp Borups hästarna och är uppfödare till årets Elitloppstvåa Borups Victory e Googoo Gaagaa-Borups Julia e Naglo! Gustaf har hållit på länge med uppfödning av travhästar och på Svensk Travsport står han som uppfödare till 102 hästar.

BORUPS VICTORY heatMen som Gustaf säger är Borups Victory, på bilden till vänster (foto Lena Emmoth /TR Bild), den framgångsrikaste uppfödningen och det är inte så svårt att förstå för att föda upp en Elitloppstvåa är inte många förunnat! Han följde loppet hemma framför tv och såg sin uppfödning göra ett riktigt kanonlopp och visst blir man både glad och stolt säger Gustaf.

Är lite jobbigt att ge sig ut på strapatser till Stockholm i min ålder säger Gustaf men glädjen var stor hemma i tv soffan efter loppet vilket man har lätt att förstå!

Gustaf har uppnått den aktningsvärda ålder 88 år men håller fortsatt på med uppfödning av travhästar. Förra året fick han fyra avkommor och min Googoo Gaagaa uppfödning efter Borups Tindra ser väldigt fin ut berättar Gustaf och det har lyckats bra tidigare med den hingsten.

Övriga avkommor är efter Who’s Who, Power och Father Patrick så vem vet det kanske döljer sig en ny stjärna bland någon av dessa?

Om allt går bra så blir det ett helsyskon till Borups Victory då jag har konstaterat att Borups Julia är dräktigt med Googoo Gaagaa. Jag hoppas på en hingst så jag får en helbror till Borups Victory nästa år och sedan får han se till att bli bättre än brorsan i Elitloppet för då har jag fött upp en Elitloppsvinnare säger Gustaf och skrattar.

Vi på ASVT höll en liten extra tumme för Borups Victory i årets Elitlopp då vi sålde honom på Kriterieauktionen 2019 för 210 000 kronor vilket måste betecknas som ett riktigt kanonköp med tanke på att idag har Borups Victory nästan 7 miljoner på sitt bankkonto!

Vi håller tummarna för att Gustafs förhoppningar går i uppfyllelse och lyfter på hatten och säger grattis till Borups Victorys framgångar och andraplats i Elitloppet!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram