Image
Två franska unghäst giganter att välja mellan den fjärde advent!

Två franska unghäst giganter att välja mellan den fjärde advent!

Även i år kommer vi att ha fransk inslag i vår julkalender då Haras de Bouttemont och familjen Allaire är med även i år!

Haras de Bouttemont eller Home of Ready Cash & Sons har en otrolig hingstpark så det är ett stort nöje att vi har med dem även i årets julkalender. För vinnaren av den levande fölavgiften vi tävlar om fjärde advent den 18 december få ett pris lite utöver det vanliga!

Här hittar du Haras de Bouttemonts hemsida och kan se alla deras hingstar

HELGAFELL sidaI år kommer vinnaren att få välja mellan Helgafell och Just a Gigolo. Om vi börjar med Helgafell, på bilden till vänster, så gjorde han debut som avelshingst 2021 och har således fått sin första kull under 2022.

Tittar man på Helgafells tävlingskarriär så är det inte konstigt att han rönte stort intresse när han började även med en avelskarriär 2021. Helgafell e Charly du Noyer-Baaria e Quaker Jet är född 2017 och redan som tvååring gjorde han mer eller mindre rent i loppen då han vann 5 av 6 starter och i den sjätte starten var han tvåa!

Största vinsten kom i Gr II loppet Prix Emmanuel Margouty då han vann som tvååring på tiden 13,5m efter en vass avslutning i 1.06 fart! Han vann även Gr. III loppen Prix Louis Cauchois och Prix Ourasi och debutsäsongen inbringade €137.900.

Framgångarna fortsatte även som treåring då han startade 7 gånger och vann 4 av loppen och största vinsterna kom i Gr. I loppen Prix Albert Viel och Championnat Europeen des 3 Ans. Treåringssäsongen inbringade €230.400 så att det här var en talang lite utöver det vanliga är helt klart.

Intressant med Helgafell är att Ready Cash finns som farfar och det har vi sett i de flesta storloppen här i Sverige under året att Ready Cash kommer vara en maktfaktor även i den positionen i stamtavlan.

Om du klicka här nedan och scrolla ned en bit så kan du se videos på Helgafells största vinster

JUST A GIGOLO sidaFöljer du fransk travsport så vet du att Just a Gigolo, på bilden till höger, är en riktig snackhäst som nu skall göra debut även som avelshingst under 2023!

Just a Gigolo e Boccador de Simm-Blue Valentine e Ready Cash är född 2019 och han har varit totalt dominant i sin kull och på 18 starter har han 13 vinster och 2 andraplatser och 1 tredjeplats och detta i tuffast möjliga konkurrens!

Han har till dags dato vunnit Gr. I loppen Criterium des 3 Ans, Prix Albert Viel och Prix Comte Pierre de Montesson. Utöver det så har han segrat i fem     Gr. II lopp, senast i söndags, och ett Gr. III lopp så det är inte dålig dignitet på loppet Just a Gigolo har triumferat i!

Således är han Frankrikes vinstrikaste treåring och han går en spännande framtid till mötes både på tävlingsovalen och inte minst som avelshingst!

Här finns Ready Cash som morfar och det är en spännande position för honom. Om vi går tillbaka till Breeders’ Crown finalerna här i Sverige för någon vecka sedan så kunde vi konstatera att Ready Cash var morfar till sju finalister!

Blue Valentin som är mamma till Just a Gigolo har verkligen fått en flygande start på sin karriär som avelsmärr då hon har fått tre avkommor och 2018 fick hon Ici C’est Paris som har tjänat €607.360 och 2019 fick hon Just a Gigolo som redan tjänat €737.450.

Klicka och scrolla ned en bit så kan du se videos på Just a Gigolos största vinster

Om du skall ha chans att kunna vara med och slåss om det här fina priset så måste du vara medlem i ASVT, även ungdomsmedlemmar får givetvis vara med och tävla.

Är du inte medlem idag men vill vara med och tävla om det här fina priset och övriga levande fölavgifter under vår julkalender så skaffar du dig enkelt ett medlemskap genom att klicka på rutan här under och då du blir medlem så här sent på året så gäller ditt medlemskap även för hela 2023.

Bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram