Image
Tredje hingsten i årets julkalender är klar!

Tredje hingsten i årets julkalender är klar!

Då var det dags att presentera den tredje hingsten som skall vara med i årets julkalender. Han var med förra året för första gången och kommer tillbaka i år!

Det är Uncle Lasse som blir tredje hingsten som vi kan presentera som en lycklig vinnare kommer att få en levande fölavgift i. Blir alltså andra gången Uncle Lasse är med men ”husse” Stefan Melander ställer upp för fjärde gången i vår julkalender!

Uncle Lasse började jobba som avelshingst 2017 så äldsta avkommorna är därmed 3 år och första kullen har börjat klart bra och Lasse har redan tre avkommor som tjänat en halvmiljon där den vinstrikaste är i dagsläget Ambrosius.

Finns även intressanta talanger som börjat sina karriärer lovande som till exempel auktions dyringen Wings Level som blev den dyraste hästen på Kriterieauktionen 2019 då han såldes för 900.000:- och marknaden gillade vad man såg då Uncle Lasse hade hela fyra avkommor bland auktionens 10 dyraste åringar!

Under sin tävlingskarriär i USA och Sverige så drog Uncle Lasse in drygt 9 miljoner och det starkaste minnet många av oss har av Uncle Lasse är när han vinner Sprintermästaren på Halmstad efter en av de svettigaste starterna man sett för han flög verkligen till ledningen och dundrade runt i ensamt majestät och när man trodde att det skulle börja ta emot så försvann han bara till en lätt vinst!

Läs mer om Uncle Lasse 

Så det är med stor glädje vi hälsar Uncle Lasse tillbaka till julkalendern då det är en spännande avelshingst! Vill du vara med och tävla om den levande fölavgiften i Uncle Lasse och de andra avelshingstarna så måste du vara medlem i ASVT.

Är du inte medlem så kan du bli det och då gäller ditt medlemskap även 2022 då du blir medlem så sent under året.

Bli Medlem

Nu ger inte ett medlemskap i ASVT möjlighet att tävla om de levande fölavgifterna utan du får många andra fina medlemsförmåner.

Här kan du se våra medlemsförmåner

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram