Image
Susanne Demmers belönades med ASVT's guldnål vid dagens stämma!

Susanne Demmers belönades med ASVT's guldnål vid dagens stämma!

Innan dagens stämma i ASVT så höll Susanne Demmers en föreläsning som handlade om vad man skall tänka på vid fölningar och vanliga fellägen och andra problem som kan uppstå. Efter att Susanne blev avtackad för en intressant föreläsning så intog Ingemar Alin och Carina Dahling scenen för att dela ut ASVT’s guldnål till Susanne Demmers.

artikelbild susanneHär kan du läsa motiveringen

”En riktig slitvarg, en kämpe med många järn i elden”. Det är utryck som ofta används om personen.

Med sin långa erfarenhet inom branschen, framför allt inom stuteri och avel. Är vederbörande med sitt kunnande, en stor tillgång för många.

En stor del av livet har personen ägnat åt arbete och undervisning vid SLU, där också viktiga studier och forskning bedrivits, framför allt inom fölsjukdomar. Vederbörande har genom sina många artiklar och föreläsningar, inspirerat och delat med sig av sitt kunnande på ett alldeles förträffligt sätt. Hennes forskning har haft stor betydelse för uppfödarsverige.

Det egna stuteriet och dess verksamhet är väl ändå det som ligger närmast hjärtat. Ett livsverk som drivs tillsammans med sin bror. Där får många stoägare service för sina ston, allt från insemination med färsk eller fryst fram till fölning och sedan även möjlighet till auktionsförberedelser.

På stuteriet bedrivs sedan början på 60-talet även en mycket framgångsrik uppfödning. Ingen nämnd och ingen glömd men alla med namnet Västerbo.

Grattis till ASVT’s guldnål Susanne Demmers!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram