Image
Stall T.Z. står bakom dagens lucka!

Stall T.Z. står bakom dagens lucka!

Idag är det spännande på många sätt i ASVT:s julkalender då vi dels skall tävla om en levandefölavgift dels får vinnaren välja mellan två hingstar. Som grädde på moset är en av hingstarna kanske den mest spännande nykomlingen på avelsmarknaden i år!

Är Stefan Melander som med sitt Stall T.Z. ser till att vi får en så spännande söndag när han ställer upp i årets julkalender med Uncle Lasse och Milligan’s School!

Som vanligt är det bara medlemmar i ASVT som kan vara med och tävla idag när vi har levandefölavgifter som pris. Är du inte medlem men vill vara med och tävla idag och fjärde advent samt på julafton så är det bara att fixa ett medlemskap här under så är du med i matchen direkt! Du är då också medlem hela 2023.

Bli medlem

Malvaoföl1Uncle Lasse har varit med i julkalendern tidigare och i våras fick Maria Riedl sitt pris i verkligheten då hennes Alvena Valva nedkom med ett fint stoföl som du kan se här på bilden till höger.

Uncle Lasse mål SprintermästarenUncle Lasse e Donato Hanover-Solveig e Yankee Glide så Lasse ingår i en syskonskara där det finns hästar som Shake It Cerry $2.786.104, Solvato 6.195.590 kr och Dontyouforgetit 5.446.492 kr. Uncle Lasse fick sin första kull 2018 och har en riktigt stark treåringskull ute i år då han till exempel hade tre finalister i Svenskt Travkriterium och Trav-Oaks när det avgjordes för några veckor sedan på Solvalla.

Bäst lyckades Ante la Roque i Kriteriet med sin tredjeplats och han kan numera titulera sig som miljonär och han har även passerat halva sträckan mot nästa miljon! I samma kull som Ante la Roque finns Xerava C.D. och för henne fattas det bara lite smågrus innan även hon kan använda sig av den ståtliga titeln miljonär!

Uncle Lasse startade sin karriär som tvååring i USA och han startade 13 gånger som tvååring och vann 4 av loppen och var topp 3 i 9 av sina starter och första året på tävlingsovalen inbringade drygt 350.000$. Som treåring startade han 16 gånger och vann 5 av loppen och var topp tre i 11 av sina framträdanden och treåringssäsongen gav nästan ytterligare 600.000$ in på kontot. Uncle Lasse var bland annat trea i Hambletonian innan han exporterades till Sverige.

I Sverige minns vi främst när han vann Sprintermästaren efter att han flög till ledningen och sedan var ingen i närheten av att hota honom. På bilden till vänster ser ni när Uncle Lasse vann Sprintermästaren 2016 (Foto Mia Törnberg TR Bild).

Milligans Scool uppslag hemsidaDen andra hingsten man kan välja om man vinner är kanske årets mest spännande nykomling Milligan’s School e Yankee Glide-Tori Ann e S.J.’s Photo började som tvååring sin karriär på andra sidan Atlanten och vann 5 lopp under sitt första år på tävlingsovalen och kvalificerade sig till tre stora finaler. Han kutade 10,6ak när han vann ett lopp på The Red Mile som tvååring och han tjänade över 300.000 dollar redan första året som tävlingshäst.

Framgångarna fortsatte som treåring och han vann 5 lopp även under treåringssäsongen och var med och tampades i flertalet större lopp under året som bland annat Hambletonian. Blev nästan lika mycket dollar in på kontot som treåring då han tjänade nästan 250.000 dollar under sin treåringssäsong.

I slutet av treåringssäsongen köpte Stefan Melander honom och han importerades till Sverige. Som 4-åring började Milligan’s karriär på vår sida pölen och den blev både lång och framgångsrik!

Milligan’s School vann Grupp I loppen Åby Stora Pris, Sundsvall Open Trot två gånger samt UET Trotting Masters Final. Totalt vann Milligan hela 15 Gulddivisionslopp! När bokslut gjordes så hade han kutat in nästan 18 miljoner.

Milligan’s School känns som en mycket spännande nykomlingen på avelsmarknaden med sin hårdhet då han gjorde sju säsonger i stenhård konkurrens och tjänade fina pengar under hela sin karriär.

Även Milligan’s School kommer ur en diger syskonskara då hans mamma Tori Ann har lämnat hästar som Let’s Get Started $278.822, Shanty Irish $125.739 och She Wore Red $195.675 som i sin tur har lämnat Adamsville Road $261.634.

What’s Your Limit är ett annat syskon som importerades till Sverige 2011 och kutade in nästan 600.000 kr och har nu lämnat Thereisnolimit som vann ett Breeders’ Crown försök för treåringar i oktober på 13,3am och har redan sprungit in nästan 750.000 kr.

Även mormor Knickers Hanover gjorde det bra i avelsboxen och lämnade förutom Tori Ann $104.741 även Charlie de Vie $272.918 på ett fåtal avkommor!

Dagens fråga

En av de hingstar ni kan vinna en levande fölavgift till idag är Milligan’s School som vunnit många stora lopp och mycket pengar men i vilket enskilt lopp tjänade Milligan’s Scool mest pengar?

När du klurat ut svaret på dagens fråga så mejlar du in svaret till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan klockan 24.00. idag. Glöm inte att skriva era adressuppgifter och telefonnummer så vi dels kan skicka priserna om det skulle bli ni som vinner andra eller tredjepris eller ringa och gratulera om ni tar hem förstapriset!

Var också noga med att tala om vem medlemskapet står på om det inte står på dig som skickar in svaret, tex ett företag så vi hittar er när vi kontrollerar mot medlemsregistret när vi har dragit en vinnare.

Dagens priser

1:a pris Levandefölavgift till Uncle Lasse eller Milligan’s School
2:a pris Orrefors Hunting termos
3:e pris ASVT Mössa, Reflexväst och en Buff

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram