Image
Snacka om att sätta en dagens dubbel!

Snacka om att sätta en dagens dubbel!

När krutröken skingrades efter årets StoChampionat så stod det klart att vi fått uppleva något historiskt! Sisyfos Breeders AB fortsätter sitt kanonår då man på sina två finalchanser blev etta och tvåa i mål och att samma uppfödare haft ettan och tvåan i mål har aldrig hänt tidigare! Sisyfos Breeders AB har redan vunnit Stosprintern på Halmstad i år med Julia Sisu. Hade också två finalister i långa E3 Finalen för ston och Knickers Sisu plockade hem andrapriset. Knickers Sisu vann även ASVT:s Trottex Auktionslopp i maj.

Joy Sisu kransJoy Sisu e Brillantissime-Southwind Eliza e Conway Hall var det som hittade till mållinjen först i StoChampionatet. Joy Sisu var med i Elitauktionskatalogen till 2020 men det var då Coronan kom och tog oss i ett järngrepp så i stället för Elitauktion på Scandic Infra City så blev det en Elitinternetauktion.

Sisyfos Breeders AB valde att inte gå ut på Elitinternetauktionen med Joy Sisu men det faktum att hon var fram selekterad till Elitauktionen och med i katalogen hade stor påverkan för henne och kanske framför allt hennes ägare, Lilium Oy m fl.

För i sin tredjestart i livet som tvååring var hon med i ASVT:s Trottex Auktionslopp och då presenterade hon sig för första gången för den lite bredare publiken när hon vann loppet på Solvalla.

Ungefär åtta månader senare var det dags för andra vinsten och även den här gången var det i ASVT:s Trottex Auktionslopp, den här gången för 3-åriga ston. Joy Sisu vann även ett Uttagningslopp till Oaks som 3-åring och kom sexa i finalen endast två tiondelar efter vinnaren.

Första vinsten som 4-åring kom i Uttagningsloppet till StoChampionatet och den här gången följde hon upp det med att även vinna finalen och skriva in sig i historieböckerna!

Southwind Eliza är mamma till Joy Sisu och hon importerades från USA 2007 och gjorde två starter utan att lämna något större avtryck efter sig. Det har hon däremot gjort i avelsboxen då hon öppnade starkt med att lämna en miljonär direkt, Conny Sisu 1,2 miljoner.

Sedan lämnade hon fem gedigna och bra tävlingshästar där Gogobet Sisu, född 2016, har tjänat i runda slängar 850 000 kronor och kanske hinner bli miljonär även han. 2018 föddes Indigo Sisu och han har just nu tjänat ungefär 667 000 så även där finns drömmen kvar att spräcka miljonvallen!

Med sin sjunde avkomma Joy Sisu så kom den stora fullträffen, i alla fall hittills, för Southwind Eliza då Joy Sisu nu har nästan 3,5 miljoner på sitt bankkonto. På bilden till vänster ses Joy Sisu med lagerkransen vid segerdefileringen. (Bilderna i artiklen är tagna av Malin Albinsson TR Bild)

Tvåa i mål i årets StoChampionat var Jennifer Sisu e Propulsion-Altesse Bourbon e Ready Cash som säkrade den unika dubbeln åt Sisyfos Breeders AB. Även Jennifer Sisu vann sitt Uttagningslopp till StoChampionatet och slutade som sagt tvåa i finalen.

Etta eller tvåa är en placering Jennifer Sisu gillar på sina 14 starter i livet har hon fem vinster och fem andraplatser.

Mamma till Jennifer Sisu är Ready Cash dottern Altesse Bourbon som får en kickstart i sin avelskarriär när hennes andra avkomma når sådana framgångar. Hennes första avkomma Guinness Sisu, född 2016, gjorde bara tre starter varav en slutade med vinst och hon ägnar sig precis som sin mamma åt avel numera.

Altesse Bourbon började med att lämna fem ston i avelsboxen och deras avelsvärde har inte direkt minskat efter framgångarna för Jennifer Sisu. Ett av syskonen Kamomill Sisu som är född 2020 sålde vi på Kriterieauktionen 2021 för 575 000 kronor.

Så avslutningsvis ett stort grattis till Sisyfos Breeders AB och året är inte slut än så vem vet det kanske kommer mer stora segrar i år!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram