Image
Nu är de franska hingstarna i årets julkalender klara!

Nu är de franska hingstarna i årets julkalender klara!

Vi kunde förra veckan presentera att Haras de Bouttemont skulle även i år vara med i ASVT:s julkalender vilket börjar bli en väldigt trevlig tradition då det blir tredje året familjen Allaire är snälla och skänker en levande fölavgift till vår julkalender.

Nu har vi fått klart med vilka de franska hingstarna blir i årets julkalender. Den fjärde advent, 19 december, kommer den lyckliga vinnaren få välja mellan en levande fölavgift i någon av de unga hingstarna Gotland eller Helgafell.

Gotland är född 2016 och är en av Ready Cash söner i avel och han fick sin första kull i både Frankrike och Sverige 2021. Gotland har sprungit in €557.700 och han började sin karriär med att vinna alla sina fem lopp som tvååring och han segrade bland annat i semi-classique-löpningen Prix Emmanuel Margouty (Gr. II).

Som treåring startade Gotland nio gånger och vann fem av dessa starter bland annat Prix Maurice de Gheest (Gr.II) och Prix Abel Bassigny (Gr.II). Så Gotland visade helt klart talang i tidiga år!

Här kan du läsa mer om Gotland     

Helgafell är född 2017 och här är Ready Cash farfar då det är Charly du Noyer som är pappa till Helgafell. Även Helgafell började sin karriär på ett strålande sätt då han gjorde 6 starter som tvååring och vann fem av dessa även Helgafell vann Prix Emmanuel Margouty (Gr. II) på den fantastiska tiden 13,5 med voltstart över distansen 2175m. I den start han inte vann som tvååring slutade Helgafell tvåa.

Som treåring fortsatte framgångarna och Helgafell gjorde 7 starter och vann fyra av dessa och två av vinsterna kom i Grupp I loppen Prix Albert Viel och Championat Europeen des 3 ans. Så här långt har karriären inbringat €411.110.

Helgafell började betäcka under förra säsongen så under första halvåret 2022 dyker de första avkommorna efter Helgafell upp i Frankrike men han betäckte även en del svenska märrar så även vi får stifta bekantskap med Helgafell avkommor under 2022.

Här kan du läsa mer om Helgafell                                 

Här hittar du Haras de Bouttemonts hemsida

Så helt klart två spännande hingstar att välja mellan för den lyckliga vinnaren i vår julkalender den dagen! Vill du vara med och tävla om de fria levande fölavgifterna i ASVT:s julkalender så måste du vara medlem i ASVT. Blir du medlem så här sent på året så gäller även ditt medlemskap nästa år!

Nu är det inte bara möjligheten att tävla om de fria levande fölavgifterna som är bra med ett medlemskap i ASVT.

Här kan du läsa om våra medlemsförmåner

Här kan du bli medlem

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram