Image
Mycket Stefan Melander i helgens Kriterie och Oaks finaler!

Mycket Stefan Melander i helgens Kriterie och Oaks finaler!

På lördag avgörs årets upplagor av Svenskt Trav-Kriterium och Svensk Trav-Oaks på Solvalla. Vi har gått igenom finalfälten och kan konstatera att sex avelshingstar har fått med en eller flera finalister.

Lyckats bäst har Nuncio gjort som har hela fyra finalister uppdelat på två i varje final och Nuncio har en riktig stark kull bland årets treåringar det har vi kunnat konstatera tidigare i årgångsloppen för treåringar.

Hack i häl jagar en annan Stefan Melander hingst då Uncle Lasse har hela tre finalister då han har med två startande i Svenskt Trav-Oaks och en i Kriteriet. Exakt samma bedrift har Maharajah lyckats med då han också har med två finalister i Oaks och en i Kriteriet.

Sedan är det tre hingstar som har fått med en finalist i båda finalerna och det är Brillantissime, Propulsion och Broadway Hall.

Som morfar dyker tre hingstar upp två gånger i lördagens finaler då Credit Winner är morfar till två finalister i Oaks medan Zola Boko och Cantab Hall har varsin finalist i båda finalerna.

Är som sagt var mycket Stefan Melander i helgens finaler och inte helt överraskande har han tillsammans med Global Farm flest finalister i helgen då man båda två har varsin uppfödning i både Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks.

Här kan du se finalisterna och deras stamtavlor och vem som fött upp hästarna

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram