Image
Idag skall årets franska pris i ASVT:s julkalender hitta en vinnare!

Idag skall årets franska pris i ASVT:s julkalender hitta en vinnare!

Har blivit en trevlig tradition, är femte året, att Haras de Bouttemont och familjen Allaire är med i vår julkalender. Inte bara för att det är roligt med ett utländskt inslag i julkalendern utan också för att de har en av världens bästa hingstparker. Så priset den här dagen blir då något alldeles extra!

PUB SUEDE A4 for 2024Flaggskeppet Ready Cash gick tragiskt bort i somras men han har många söner i aveln som är beredda att axla hans mantel. Att bli större än Ready Cash är dock svårt för hans framgångar både som tävlingshäst och avelshingst är makalösa!

Första året Haras de Bouttemont var med så vann Christina Lagerroth priset och hon valde att åka till Django Riff med sitt sto Miller e Pine Chip-Flamingo Broline e Juliano Star. Allt gick bra och 2021 tittade Madeinfrance, passande namn, ut och han tränas för fullt och så här långt går allt som det skall så både Christina och vi ser framemot nästa år!

Andra året vann Hans-Erik Larsson men det var lite oroligt ute i Europa när han skulle till Frankrike så han fick skjuta på Frankrike besöket ett år innan han kunde skicka ned sin Duchesse de Doll e Defi d’Aunou-Nims Doll e Lucky Tilly. Nu har även Hans-Erik fått sitt pris i verkligheten då han fick ett sto i början av april i år!

I 2021 års julkalender var det Sofia Eriksson som vann och hon betäckte med Gotland utan att få dräktigt men Haras de Bouttemont var snälla så Sofia fick åka ned i år och då fick hon sin Rouquine e Super Light-Chilly Peach e Giant Chill dräktig och hon beräknas föla i slutet av maj.

Förra året vann Martin Isaksson och han skickade ned sitt sto Celine Boko e Viking Kronos-Flordalie e Minou du Donjon och Martin valde att gå till Just a Gigolo och allt har gått som det skall och Celine Boko är dräktig. Om allt går som det skall nästa år så får vi två nya föl i Frankrike delen av ”Stall Julkalendern” nästa vår!

 

Även i år kommer vinnaren av Haras de Bouttemont få ett val att göra då man har chans att välja en levandefölavgift till antingen Brillantissime eller Just a Gigolo.

BRILLATISSIMEBrillantissime, på bilden till höger, är en etablerad topphingst i Frankrike medan Just a Gigolo är en av de mest spännande nykomlingarna då han har haft en fantastisk unghästkarriär och vi minns väl alla hans fantastiska lopp på Solvalla i Finalen av UET Grand Prix tidigare i år när han blev tvåa efter Barack Face trots en resa ute i tredjespår sista 700 meterna och det fattades bara en nos för att nå vinnaren!

Brillantissime e Ready Cash-Ivre de Victorie e Buvetier d’Aunou fick sin första kull i Frankrike och Sverige 2016 och den franska första kullen blev en riktig fullträff då han, i skrivande stund, med dagens växelkurs fick hela 11 miljonärer redan i sin premiärkull!

2017 föddes hans hittills vinstrikaste avkomma Hokkaido Jiel e Brillantissime-Victory Jiel e Love You och han har hittills tjänat €678 480 som vunnit Gr. I loppet Prix Rene Balliere. Totalt i Frankrike har Brillantissime runt 35 miljonärer redan.

I Sverige har Brillantissime givetvis fått betydligt mindre kullar än i Frankrike men han har ändå fått ihop fem svenskregistrerade miljonärer så här långt där den överlägset vinstrikaste är Bedazzled Sox som är nära sju miljonersvallen och jagar Hokkaido Jiel som vinstrikaste avkomma till Brillantissime! Även Joy Sisu har varit väldigt framgångsrik och vann som bekant årets StoChampionat!

Just bra ston är något man kan förknippa med Brillantissime då av hans fyra vinstrikaste avkommor i Frankrike är det hela tre ston!

Nu är det kanske inte så konstigt att Brillantissime blev en framgångsrik avelshingst. Med en pappa som heter Ready Cash och en mamma, Ivre de Victoire som på nio avkommor lämnat 5 miljonärer där Brillantissime är den lysande stjärnan med hela €958 375 på kontot så var givetvis förväntningarna stora på Brillantissime i avelsboxen.

Som grädde på moset visade Brillantissime tidig talang och hade stora unghästmeriter och gick in i avel redan som fyraåring med 14 segrar i bagaget varav tre av vinsterna kom i Gr. I lopp och fem i Gr. II lopp. Vi kan konstatera att Brillantissime har lyckats leva upp till de högt ställda förväntningar som fanns i förväg på honom!

Väljer vinnaren Brillantissime så kan man välja på att skicka ned sitt sto till Frankrike eller att ta fryst, nu är de väldigt duktiga nere på Haras de Bouttemont så chanserna till en avkomma ökar om man tar ned sitt sto.

Här kan du se en del av Brillantissimes vinster Scrolla ned på sidan till racing career

Den andra hingsten vinnaren av dagens lucka kan välja är Just a Gigolo. Han startade sin avelskarriär under våren i år så både Martin och alla andra som har betäckt med Just a Gigolo ser framemot våren när hans första kull kommer till världen!

JUST A GIGOLO POSE 6133Just a Gigolo e Boccador de Simm-Blue Valentine e Ready Cash, på bilden till vänster, dominerade sin kull både som tvååring och treåring. Som tvååring vann han fem av sex starter och i den sjätte var han tvåa så det kan man kalla en skaplig start på karriären!

Just a Gigolo plockade bland annat hem Gr. II loppet Prix Emmanuel Margouty och Gr. III loppet Prix Louis Cauchois som tvååring.

Framgångarna fortsatte som treåring och han vann Gr. I loppet Criterium des 3 ans men plockade även hem Gr. I loppen Prix Comte Pierre de Montesson, SWC 4 Ans 02 – Prix Ready Cash och Prix Albert Viel. Utöver det så vann han fem Gr. II under treåringssäsongen och under hela säsongen sprang han hem €706 700!

 

 

Som fyraåring så här långt har han som sagt varit tvåa i två Gr. I lopp och förutom UET Grand Prix Finalen så var han även tvåa i Criterium des 4 ans och nu laddar han för vintermeetinget på Vincennes.

Så här i slutet av sin fyraåringssäsong har Just a Gigolo varit med i totalt sju Gr. I lopp och han har vunnit fyra av dem och varit tvåa två gånger och trea en gång. Ett verkligen imponerande facit i så tufft sammanhang!

Just a Gigolo tar bara emot ston i Frankrike och är inte tillgänglig på fryst. 

Här kan du se en del av Just a Gigolos vinster Scrolla ned på sidan till racing Career

Man kan sammanfatta det med att vinnaren av dagens lucka kommer att ställas inför ett delikat val att göra! Vill ni läsa om alla de andra avelshingstarna på Haras de Bouttemont så klickar ni på deras annons i början på artikeln så kommer ni till deras hemsida och där väljer ni Étalons.

Som vanligt när vi tävlar om de levandefölavgifterna så är det bara medlemmar i ASVT som kan vara med och tävla. Förutom idag så tävlar vi två gånger till om levandefölavgifter i årets julkalender så många chanser kvar!

Är du inte medlem och vill vara med och tävla så fixar du det lätt här Bli medlem

Du blir då också medlem för hela 2024!

Utöver att vara medlem i ASVT så gäller det bara att svara på dagens fråga som du hittar härunder.

Dagens fråga

Om en uppfödare åker med sitt franskregistrerade sto och betäcker med Brillantissime för att bli inregistrerad i den franska stamboken vad får han betala då i levandefölavgift?

När du löst dagens fråga så mejlar du in ditt svar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. känner du dig osäker på svaret så rekommenderas ett besök på Haras de Bouttemonts hemsida som du kommer till om du klickar på deras annons i början av dagens lucka.

Glöm inte att skriva era adressuppgifter och mobilnummer så vi kan ringa och gratulera er om det blir ni som får välja hingst. Det kommer även en smsavisering på andra och tredjepriset när det är på väg till vinnarna.

Var också noga med att uppge vilket medlemskap ni tävla på om det inte står i det namn ni skickar in svaret på. Kan ju till exempel vara ett företag eller en sambo, fru eller man samt att ett svar per medlemskap är det som gäller!

Dagens priser

1:a pris Levandefölavgift till Brillantissime eller Just a Gigolo (priset är personligt och kan inte säljas)

Pizzaset 0022:a pris Pizza set

0 100 spel3:e pris 0-100 spel

 

 

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram