Image
I morgon är det kickoff för ASVT:s julkalender!

I morgon är det kickoff för ASVT:s julkalender!

I morgon är det dags att dra igång vår numera nästan traditionella julkalender. Även i år har vi väldigt fina priser som företagen ställt upp med som är värdar för en lucka!

Hayden Hanover hem

Är många företag som vi känner igen som brukar vara med i vår julkalender. Vi har travmedia företag som TR-Media, Sulkysport och Allt Om Travsport. Samarbetspartners som även är med i julkalendern är Vidilab, Adriansson Advokatbyrå, Scandic och Granngården.

Arrangörerna till två av våra största travarrangemang Solvalla och Axevalla är värda för varsin lucka samt Svensk Travsport och ATG. KRAFFT känner också alla inom travsporten till. PR-Active som i hög utsträckning levererar vår profilreklam och Milli1 som var med för första gången ifjol och är med även i år.

Även om ovanstående värdar för dagar i julkalendern har fantastiska fina priser så känns det väl ändå som att russinen i kakan ändå är de söndagar samt julafton då vi tävlar om levande fölavgifter.

I år är det International Stallion som kommer med den relativt färska avelshingsten Hayden Hanover, som gör sin andra säsong som avelshingst. Hayden Hanover har ju passgångarstam i sig och det ligger rätt i tiden då tex Elitloppsvinnaren i år, Don Fanucci Zet, har passgångarstam i sig. Hayden Hanover var med i förra årets julkalender och då var det Robin Sellvin som var den lycklige vinnaren. Den 5:e december tävlar vi om den levande fölavgiften i Hayden Hanover.

Här kan du läsa mer om Hayden Hanover 

 

Uncle Lasse 5

Vi kommer också tävla om en levande fölavgift i Uncle Lasse (på bilden till höger) som även han var med ifjol och då vann Maria Riedl. Uncle Lasse har haft sin första 3-åringskull ute under 2021. Hans vinstrikaste avkomma i den här kullen är än så länge Ninepoints Lasse som bland annat vann ett försök till Svenskt Travkriterium och en semifinal i Breeders’ Crown. Har ytterligare två avkommor i Amrosius och Seventh Heaven som redan tjänat runt halvmiljonen. Söndagen den 12:e december gör vi upp om levande fölavgiften i Uncle Lasse.

Här kan du läsa mer om Uncle Lasse

Vi är lite stolta över att vi även i år kan presentera ett franskt inslag i årets julkalender. Det är återigen familjen Allaire som är med i årets julkalender med sitt Haras de Bouttemont eller som det också benämns Home of Ready Cash and Sons. Vinnaren kommer få välja mellan en fri levande fölavgift i antingen Gotland eller Helgafell (bilden här nedan) som också båda två är nya som avelshingstar då Gotland fick sin första kull 2021 och Helgafell började som avelshingst i lite mindre skala under året som fyraåring. 

HELGAFELL

 

Är tredje året vi har fransk inslag i julkalendern och de tidigare vinnarna Christina Lagerroth och Hans-Erik Larsson har båda två valt Django Riff så vi kommer förhoppninsvis få en avkomma efter Gotland eller Helgafell att hålla tummarna för i framtiden. Fjärde advent eller den 19:e december är det dags för att tävla om det franska priset i år.

Här kan du läsa mer om hingstarna på Haras de Bouttemont

Sedan avslutar vi hela julkalendern på julafton med att Menhammar som vanligt är värd för den sista luckan och här kommer vinnaren få välja mellan hela fyra hingstar. Hingstarna man få välja mellan är From Above, One too Many, Orecchietti eller Panne de Moteur.

Menhammar har varit med och skänkt levande fölavgifter i ASVT:s julkalender sedan vi började för fem år sedan och det har blivit totalt fyra föl och först ut var Linda Tjernström som betäckte med One too Many sedan var det Torbjörn Lövgren som betäckte med Panne de Moteur. Nästa Menhammar vinnare var Mikaela Hansson som fick ett föl i år efter From Above och förra årets vinnare Ulla Holm går i väntans tider på en avkomma efter Who's Who.

Här kan du läsa mer om Menhammars hingstar  

frans1

Totalt är ASVT:s julkalender upphovet till 6 föl där den äldsta är två år och det är Linda Tjernströms Fool's Dream som har gått premielopp med den äran så snart kanske vi har vår första starthäst i Stall ASVT.

På bilden till höger ser ni årsfölet som Christina Lagerroth har fått efter Django Riff. Frans som han kallas föddes sent på året men han verkligen redan växt till sig och är en stilig kille! Sedan är det förhoppningsvis ett gäng på gång i vår då vi har tre som är dräktiga och en av vinnarna fick flytta sin betäckning till i år.

Är samma upplägg på årets julkalender som det varit de andra åren. När vi tävlar om de levande fölavgifterna så är det bara medlemmar i ASVT som kan vara med och tävla medan de andra dagarna är alla välkomna att vara med.

Är du inte medlem men vill vara med och tävla om de levande fölavgifterna så kan du enkelt bli medlem nu och då är du också medlem hela 2022 då du blir medlem så sent på året.

Bli medlem

Nu ger ett medlemskap massor av andra fina medlemsförmåner också!

Läs om medlemsförmåner i ASVT

 

 

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram