Image
I morgon är det dags för la grande finale i årets julkalender!

I morgon är det dags för la grande finale i årets julkalender!

Som vanligt har december bara rusat förbi och i morgon är det dags för la grande finale då vi öppnar sista luckan i årets julkalender hos ASVT! Vi avslutar dock årets kalender som vanligt starkt då det är Menhammar som är årets sista värd!

MenhammarMenhammar upp med en levande fölavgift som de brukar i årets sista lucka. Nytt för året är dock att vinnaren får välja mellan hela fyra olika hingstar. Hingstarna man får välja mellan är From Above, One too Many, Orecchietti eller Panne de Moteur alla fyra hingstarna är riktiga Menhammar stjärnor som är uppfödda på Menhammar. Efter framgångsrika tävlingskarriärer på ovalen finns de nu i Menhammars digra och starka lista av avelshingstar!

Enda kravet för att vara med och tävla om det här fina priset är att du är medlem i ASVT. Givetvis har alla ungdomsmedlemmar också chansen att vara med och tävla så är du inte medlem så kan du kanske ge dig själv en fin julklapp och vinna årets sista lucka genom att bli medlem och då är du också medlem för hela 2022.

Bli medlem 

From Above behöver knappt någon presentation då han är en av de få hästar som tagit hattricket som treåring att vinna Svenskt Trav-Kriterium, som fyraåring vinna Svenskt Travderby och som femåring vinna Elitloppet.

2016 lämnade han sin framgångsrikaste avkomma sett till intjänade pengar för det var då Brother Bill föddes men han har lämnat ytterligare fem hästar som tjänat över fyra miljoner och det totala antalet miljonärer med From Above som pappa är för tillfället 40 stycken!

One too Many var en talang vars tävlingskarriär tog slut lite för tidigt på grund av skada. Han fick istället övergå till att vara avelshingst och han fick sin första kull 2015, hittills har han lämnat 3 miljonärer och den fjärde är inte långt borta då One Kind of Art närmar sig miljonen med raska steg och utan galoppen senast i V75 finalerna i november så hade han nog redan kunnat titulera sig som miljonär!

Orecchietti hade en lång och framgångsrik tävlingskarriär och han fick ihop 4,3 miljoner på kontot innan han sadlade om till att bli avelshingst. Han fick sin första kull 2018 och det är väl ingen som tagit på sig rollen som den självklara stjärnan än bland hans avkommor.

Panne de Moteur hade en otrolig utstrålning på tävlingsovalen och var dessutom väldigt framgångsrik och han tjänade hela 8,7 miljoner under sin karriär och vi minns hans andraplats i Derbyt bakom Pato och det såg ut som han skulle utmana storfavoriten ett tag. Sedan glömmer man inte heller hans vinst i ett Elitloppsförsök på den fantastiska tiden 08,9ak och detta var redan 2014!

Panne de Moteur har också en lysande stjärna bland sina avkommor då San Moteur redan tjänat 4,5 miljoner och då hade han ändå oturen att få stryka sig i Breeders’ Crown finalen efter en imponerande vinst i semifinalen.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram