Image
I helgen blir det Breeders' Crown Finaler!

I helgen blir det Breeders' Crown Finaler!

I helgen är det dags för Breeders’ Crown Finaler på Sundbyholms travbana. Är finaler både för tre- och fyraåringarna så det blir hela fyra hästar som skriver in sig i historieböckerna under eftermiddagen på Sundbyholms Travet.

Vi har som vanligt gått igenom startfälten och titta på finalisternas stammar och vilka som är uppfödare till finalisterna. Vi börjar med att titta på de treåriga stona så har Father Patrick hela tre finalister bland de unga stona.

breeders crown logo blaSedan är det nio olika hingstar på övriga finalister och tolv olika morfäder och tolv olika uppfödare bakom finalfältet för de treåriga stona.

I finalen för de treåriga hingstarna och valackerna så är det ingen hingst som har lyckats få med mer än en avkomma så tolv olika hingstar har chans att få en vinst i ett årgångslopp! Däremot när vi kollar på morfäder så är det hela fyra hingstar som finns i den rollen två gånger. Going Kronos, Lindy Lane, Pastor Stephen och Raja Mirchi är de hingstar som lyckats så bra i rollen som morfar bland treåriga hingstar och valacker.

Bland uppfödarna så är det Menhammar som lyckats bäst bland treåriga hingstar och valacker då de har fått med Kriterievinnaren Fame and Glory och Fashion Monger.

Francesco Zet BC vinstOm vi går över till de fyraåriga stona så domineras den finalen stort av tre hingstar. Allra bäst är Propulsion med hela fyra finalister. Hack i häl finns Maharajah som har tre finalister och när sedan Nuncio har två finalister så har de här tre hingstarna 9 av 12 finalister bland de fyraåriga stona!

I rollen som morfar är det en hingst som har två finalister och det är Muscles Yankee som fortfarande still going strong! Bland uppfödarna så är det Sisyfos Breeders AB som har lyckats bäst då man har fått med StoChampionat vinnaren Joy Sisu och tvåan i både StoChampionatet och StoDerbyt Jennifer Sisu.

I finalen för de fyraåriga hingstarna och valackerna så är det en gammal kämpe som lyckats bäst med två finalister. Är S.J.’s Caviar som lyckats med den här bedriften och att han fortfarande i hög ålder är en bra avelshingst visar inte minst det faktum att han har finalister i tre av fyra Breeders’ Crown Finaler!

Är tolv olika hingstar i rollen som morfar i den här finalen men bland uppfödarna är det Brodda Stuteri AB som har två finalchanser med Game Brodda och Winner Brodde.

Om vi slår ihop de fyra finalerna och gör en sammanfattning så kan vi konstatera att det är total 25 olika hingstar som har minst en finalist. Det är två hingstar som har fått fem finalister som far och det är Maharajah och Propulsion. Knappt bakom med fyra finalister finns Brillantissime, Father Patrick och S.J.’s Caviar. Brillantissime är den enda hingsten som har en finalist i varje final!

I rollen som morfar finns det totalt 34 hingstar och här är det tre hingstar som har tre finalister som morfar. Credit Winner, Going Kronos och Muscles Yankee är de stolta morfäderna till tre finalister!

Slutligen om vi tittar på uppfödarna så är det hela 41 olika uppfödarkonstellationer bakom finalisterna men Sisyfoss Breeders AB har lyckats med bedriften att kvala in tre finalister som uppfödare. Precis bakom med två finalister finns det fem olika uppfödare och det är Am Bloodstock, Boko Stables Holland BV, Brodda Stuteri AB, Menhammar Stuteri AB och Stefan T.Z. Melander HB.

Här kan du se stammarna på finalisterna i de olika finalerna och vem som är uppfödare till varje finalist!

Sammanställning Breeders’ Crown

På bilden till höger ser ni Francesco Zet när han vinner Breeders' Crown 2022.

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram