Image
Franska giganter i pris!

Franska giganter i pris!

Då är vi framme vid fjärde advent och de senaste åren har vi varit lite internationella just den här dagen då Haras de Bouttemont har varit värd för luckan just den här dagen och så även i år!

Haras de Bouttemont artikelbildHaras de Bouttemont är det ledande franska stuteriet som familjen Allaire står bakom. Det kallas också för Home of Ready Cash & Sons då Ready Cash ande svävar över stuteriet även om han i allra högsta grad är aktiv fortfarande och han får betecknas som en levande legend.

Är som sagt var många av hans framgångsrikaste söner som tillsammans med Ready Cash gör att Haras de Bouttemonts hingstpark inte går av för hackor.

Vi har en redan en fransk avkomma i ”Stall Julkalendern” då Christina Lagerroth vann första året familjen Allaire var med i julkalendern och hon gav sin hingst ett mycket passande namn då han heter Madeinfrance eller Frasse som han kallas. Även Hans-Erik Larsson går i väntans tider då han under året fått dräktigt och både Christina och Hans-Erik valde Django Riff när de vann sitt pris.

Så vi är mycket glada och stolta över att vi även i år har med Haras de Bouttemont i vår julkalender och i år kommer vinnaren få välja mellan två fantastiska franska unghäststjärnor!

Här kan du se alla avelshingstarna på Haras de Bouttemont

HELGAFELL sidaHelgafell, som du ser här till höger, är en av de hingstar man kan välja om man blir den lyckliga vinnaren till dagens lucka när dragningen är gjord. Helgafell gjorde debut som avelshingst 2021 och har således fått sin första kull under 2022.

Tittar man på Helgafells tävlingskarriär så är det inte konstigt att han rönte stort intresse när han började även med en avelskarriär 2021. Helgafell e Charly du Noyer-Baaria e Quaker Jet är född 2017 och redan som tvååring gjorde han mer eller mindre rent i loppen då han vann 5 av 6 starter och i den sjätte starten var han tvåa!

Största vinsten kom i Gr II loppet Prix Emmanuel Margouty då han vann som tvååring på tiden 13,5m efter en vass avslutning i 1.06 fart! Han vann även Gr. III loppen Prix Louis Cauchois och Prix Ourasi och debutsäsongen inbringade €137.900.

Framgångarna fortsatte även som treåring då han startade 7 gånger och vann 4 av loppen och största vinsterna kom i Gr. I loppen Prix Albert Viel och Championnat Europeen des 3 Ans. Treåringssäsongen inbringade €230.400 så att det här var en talang lite utöver det vanliga är helt klart.

Om du klickar här och scrolla ned en bit så kan du se Helgafells största vinster

Intressant med Helgafell är att Ready Cash finns som farfar och det har vi sett i de flesta storloppen här i Sverige under året att Ready Cash kommer vara en maktfaktor även i den positionen i stamtavlan.

JUST A GIGOLO sidaDen andra hingsten vinnaren kan välja är Just a Gigolo, som du ser här till vänster. Följer du fransk travsport så vet du att Just a Gigolo är en riktig snackhäst som nu skall göra debut även som avelshingst under 2023!

Just a Gigolo e Boccador de Simm-Blue Valentine e Ready Cash är född 2019 och han har varit totalt dominant i sin kull och på 19 starter har han 14 vinster och 2 andraplatser och 1 tredjeplats och han har redan sprungit in €827.450 och detta i tuffast möjliga konkurrens!

Han har till dags dato vunnit Gr. I loppen Criterium des 3 Ans, Prix Albert Viel och Prix Comte Pierre de Montesson samt att han så sent som förra söndagen vann han Gr. I loppet SWC 4 Ans – Prix Ready Cash med hela €90.000 i förstapris! Just a Gigolo fick en tuff öppning innan han satt i ledningen och när två smygkörda fick luckor i början av upploppet såg det tufft ut för Just a Gigolo men han kontrade sig till vinsten på ett mycket snyggt sätt!

Vill ni se söndagens lopp så kan ni gå in på ATG och gå in på söndagen 11 december Vicennes lopp 6.

Utöver det så har han segrat i fem Gr. II lopp och ett Gr. III lopp så det är ingen dålig dignitet på loppet Just a Gigolo har triumferat i!

Således är han Frankrikes vinstrikaste treåring och han går en spännande framtid till mötes både på tävlingsovalen och inte minst som avelshingst!

Här finns Ready Cash som morfar och det är en spännande position för honom. Om vi går tillbaka till Breeders’ Crown finalerna här i Sverige för någon vecka sedan så kunde vi konstatera att Ready Cash var morfar till sju finalister!

Blue Valentin som är mamma till Just a Gigolo har verkligen fått en flygande start på sin karriär som avelsmärr då hon har fått tre avkommor och 2018 fick hon Ici C’est Paris som har tjänat €607.360 och 2019 fick hon Just a Gigolo som redan tjänat €737.450.

Om du klickar här och scrolla ned en bit så kan du se Just a Gigolos största vinster

Par viktiga saker att tänka på är att dels är Just a Gigolo bara tillgänglig i Frankrike det vill säga det tillkommer kostnader för transport till och uppehälle i Frankrike. Helgafell är tillgänglig på fryst om man vill.

En annan viktig sak är att priset skall utnyttjas du kan inte sälja det vidare utan det är vinnaren som skall utnyttja priset.

Om du skall ha chans att kunna vara med och slåss om det här fina priset så måste du vara medlem i ASVT, även ungdomsmedlemmar får givetvis vara med och tävla.

Är du inte medlem idag men vill vara med och tävla om det här fina priset och övriga levande fölavgifter under vår julkalender så skaffar du dig enkelt ett medlemskap genom att klicka på rutan här under och då du blir medlem så här sent på året så gäller ditt medlemskap även för hela 2023.

Bli medlem

Dagens fråga

Hur många hingstar presenterar Haras de Bouttemont på sin hemsida?

Ett säkert knep är att gå in på deras hemsida och kolla och hemsidan kommer du till om du klickar på deras annons här ovan.

När du är nöjd med ditt svar så mejlar du in det till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan klockan 24.00 idag. Var noga med att ange vem medlemskapet i ASVT står på om det inte är den som mejlar in svaret till exempel om medlemskapet står på ett företag eller sambon osv.

Skriv också era adressuppgifter så vi vet var vi skall skicka andra och tredjepriset samt ett telefonnummer så vi kan ringa vinnaren och gratulera!

Dagens priser

1:a pris Fri levandefölavgift till Helgafell eller Just a Gigolo

2.a pris Orrefors Hunting Termos

3:e pris ASVT Mössa + Reflexväst+Buff

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram