Image
Fjärde advent då blir vi internationella i ASVT:s julkalender!

Fjärde advent då blir vi internationella i ASVT:s julkalender!

Då är vi framme vid fjärde advent och julafton är runt hörnet. När det är fjärde advent så är det dags att tävla om en levande fölavgift igen och som traditionen varit senaste åren så blir vi lite internationella fjärde advent och vänder blicken mot Frankrike!

BOUTTEMONT 2022Det är Haras de Bouttemont som för tredje gången är med i vår julkalender och bakom Haras de Bouttemont eller Home of Ready Cash & Sons finns familjen Allaire.

Som vanligt är det bara medlemmar, även ungdomsmedlemmar, som kan vara med och tävla om levande fölavgifter, är du inte medlem men vill vara med och tävla så kan du bli medlem här och ditt medlemskap gäller även för 2022.

Bli medlem

Lite annat som gäller idag är att det är vinnaren som skall utnyttja betäckningen dvs man får inte sälja den vidare. Tänk på att även om den levande fölavgiften är gratis så är det en del extra kostnader vid en betäckning utomlands med resor och uppstallning. Så har dom bitarna med er innan ni skickar in ett svar så vi drar en vinnare som kommer utnyttja det fina priset!

Är en fantastisk samling avelshingstar som står på Haras de Bouttemont och vi är väldigt glada att någon medlem i ASVT får en möjlighet att betäcka med någon av de två hingstar Haras de Bouttemont valt ut.

Vinnaren kommer kunna välja en levande fölavgift i antingen Gotland eller Helafell. Två unga nya hingstar som precis har börjat som avelshingstar. Gotland fick sin första kull i år och han var populär så han har 57 inregistrerade föl som är födda 2021. Helgafell är ännu ”nyare” som avelshingst då han började betäcka i år.

En sak som är gemensam för de båda hingstarna är att de var unghäststjärnor båda två som var i toppen sina kullar som 2- och 3-åringar.

 

GOTLANDGotland, som du ser här till höger, vann alla sina lopp som tvååring och var rankad etta i Frankrike i sin kull 2018 efter 5 starter och fem vinster och bland annat vann man semi-classique-löpningen Prix Emmanuel Margouty (Gr.II). Som treåring fortsatte framgångarna och han gjorde 11 starter och vann 5 lopp tvåa 3 gånger och trea 1 gång. Han vann bland annat Grupp II löpningarna Prix Maurice de Gheest och Prix Abel Bassigny. Under hela sin karriär har han tjänat €557.700 där treåringssäsongen var den vinstrikaste men även som fyraåring tjänade han över €100.000.

Gotland är född 2016 så det är en ung och spännande Ready Cash hingst.  Helgafell är efter Ready Cash sonen Charly du Noyer så här blir Ready Cash farfars far i den blivande avkomman.

 

 

HELGAFELLÄven Helgafell, på bilden till vänstet, var stor dominant i sin kull som tvååring och vann bland annat på 13,5 över medeldistans som tvååring när han vann Prix Emmanuel Margouty (Gr.II). Sex starter som tvååring gav 5 vinster och 1 andraplats. Som treåring gjorde han 7 starter och vann 4 lopp och var tvåa och trea en gång. Vinsterna är tagna i tuffast möjliga sällskap och han vann Grupp I loppen Prix Abel Viel och Championnat Europeen des 3 ans men han vann också Grupp II loppen Prix Maurice de Gheest och Prix Kalmia och totalt har hans karriär inbringat €411.110 så oavsett vilken av hingstarna vinnaren kommer välja så får man en ung spännande avelshingst som varit dominerande i sin kull som två- och treåring med Ready Cash i stamtavlan antingen som farfar eller farfars far!

Om ni går in på Haras de Bouttemonts hemsida så kan ni titta på många av de fantastiska lopp som Gotland och Helgafell gjort i sin karriär.

Nu till dagens fråga som ni måste lösa för att kunna vinna dagens priser!

Dagens fråga

Haras de Bouttemont kallas ofta för Home of Ready Cash & Sons och Helgafell som vi tävlar om idag är efter Charly du Noyer så där är Ready Cash farfar men det finns ytterligare två hingstar som INTE har Ready Cash som pappa som står på Haras de Bouttemonts hemsida där man redovisar sina avelshingstar vilka är det?

När du löst dagens fråga så mejlar du in ditt svar till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan klockan 09.00 i morgon måndag då vi har dragning. Glöm inte att skriva dina adressuppgifter samt telefonnummer och storlek på tröjan så vi vet var vi skall skicka priserna om ni plockar hem andra eller tredjepriset och telefonnummer behöver vi för att kunna ringa och gratulera den som plockar hem förstapriset!

Glöm inte att skriva vem eller vilket bolag medlemskapet står på.

Kan du inte alla Haras de Bouttemonts avelshingstar i huvudet så kan det vara bra att kolla igenom deras hemsida och då kan du också passa på att titta på lopp som Gotland och Helgafell gjort. När du gått in på respektive häst så scrollar du ned så hittar du lopp att titta på.

Haras de Bouttemont hemsida

Dagens priser

1:a pris Levande fölavgift i antingen Gotland eller Helgafell

2:a pris Skaldjursbetstick

3:e pris ASVT Pikétröja och ASVT Mössa

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram