Image
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge!

Av olika omständigheter så tog det lite tid men i veckan fick Hans-Erik Larssons sin vinst från julkalendern 2020!

Meningen var att han skulle betäckt med Django Riff hos Haras de Bouttemont men det året härjade det ett abortvirus i Europa och det blev nya vaccinationsregler och när dessutom det blev brist på vaccin så kom man inte i väg när det var planerat.

DjangofölNu var Gitte Allaire snäll och hälsade Hans-Erik tillbaka nästa år i stället. På våren 2022 åkte Duchesse de Doll e Defi d’Aunou-Nims Doll e Lucky Tilly ned till Haras de Bouttemont. Allt gick som det skulle och resan gick tillbaka till Skåne och nu i veckan var det dags för Duchesse de Doll att nedkomma med ett fint stoföl efter Django Riff.

Hans-Erik och Inga är mycket lyckliga och man blir minst 20 år yngre när man ser Duchesse de Doll med sitt föl säger Hans-Erik. Nykomlingen blir sjätte generationen som vi har haft på den här moderslinjen berättar Hans-Erik och även om vi hade blivit lika lyckliga om det varit en hingst så har det både sina fördelar för oss rent arbetsmässigt med ett sto och sedan har vi även säkrat att kunna avla vidare på den här moderslinjen i framtiden.

Även om det Duchesse de Dolls första föl så är hon som en rutinerad mamma och är verkligen kärleksfull mot sitt föl vilket vi kan utläsa i blicken på bilden som Hans-Erik skickade till oss!

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram