Image
Dags för årets första E3 Finaler!

Dags för årets första E3 Finaler!

På lördag är det dags för treåringarna att göra upp i E3 Finaler på Eskilstuna och det kan betecknas som första fingervisningen om vilka treåringar som skall dyka upp i de större loppen framöver för treåringarna.

Som vanligt är det intressant att sitta och gå igenom stamtavlorna på de olika finalisterna och det är en glädjande stor spridning på avelshingstar bakom finalisterna då hela 17 olika hingstar har lyckats få fram en finalist och den som har flest finalister är Maharajah som har hela 4 ston i Stofinalen!

Sedan är det tre hingstar som har två finalister, E L Titan har två ston till final medan Nuncio och S.J.’s Caviar har kvalat in två hingstar var till finalerna.

Går vi över och tittar på vilka som är morfäder till finalisterna så är spridningen än större då det finns 20 olika morfäder till finalisterna. Chocolatier dyker upp som morfar till tre av finalisterna i Stofinalen medan Andover Hall är morfar till två stycken ston i samma final. Sedan finns Ready Cash som morfar till två av finalisterna i klassen för Hingstar/Valacker.

Bland uppfödarna så finns det två olika uppfödare som har fått fram två finalister och det är Star-Racing Oy Wipunen Vairinhaltanya Oy och Global Farm AB som har två chanser var i finalen för Hingstar/Valacker så även bland uppfödarna finns det många förhoppningsfulla och förmodligen lite nervösa människor på lördag!

Här kan du se stamtavlorna och vilka som har fött upp finalisterna

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram