Image
Båda ASVT Trottex Auktionslopp gick till ston!

Båda ASVT Trottex Auktionslopp gick till ston!

MT Sollentuna hemI kväll avgjordes ASVT Trottex Auktionslopp för tvååringar. Det blev två lopp med vardera 200.000:- i förstapris.

Första loppet vanns av stoet M.T.Sollentuna efter en vass spurt.

M.T.Sollentuna såldes på Krirerieauktionen 2020 för 80.000:- och ropades in av Svante Båth som fortfarande är med och äger hästen.

M.T.Sollentuna e Quite Easy U.S.-M.T.Minninnewah e Credit Winner är uppfödd av Misty Trotting AB och det var hennes tredje start och andra raka vinst så en verkligen lovande start på karriären och nu har M.T.Sollentuna redan tjänat 231.400:- och om hon får vara frisk och hel så lär det fyllas på ordentligt i framtiden!

Joy Sisu Mål hemAndra loppet vanns också av ett sto då Joy Sisu var mer eller mindre överlägsen i sitt lopp då hon fick bestämma lite i ledningen så ställde hon övriga schack matt över upploppet och man kom aldrig i närheten av henne.

Joy Sisu e Brillantissime-Southwind Eliza e Conway Hall och är uppfödd av Sisyfos Breeders AB och hon var en av de ut selekterade hästarna till Elitauktionen 2020 men ströks då det var första auktionen som drabbades av Corona restriktionerna.

Joy Sisu ägs av Lilium Oy, m fl (Salmela Petri) och det var tredje starten i karriären även för Joy Sisu och efter att ha börjat med två raka andraplatser så var det i kväll dags för karriärens första vinst och hon valde helt rätt lopp att ta sin maiden i! Efter tre starter står Joy Sisu med 232.500:- på sitt bankkonto så även här kan vi ana en spännande karriär!

Bilderna i artikeln är tagna av Thomas Blomqvist, TR-Media

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram