Image

Elitauktionen är en selektauktion

Elitauktionen 2024 genomförs på Solvalla 24 maj!

Elitauktionslogga artikelSolvalla kör eftermiddagstrav i stället för lunchtrav fredagen 24 maj och detta innebar att Scandic Infra City försvann som alternativ till auktionsarena.

Vi flyttar i stället in Elitauktionen till Solvalla och har visning av auktionshästarna från fredag morgon vid Ridhuset strax utanför Solvallas stallentré. När tävlingarna är slut så dukas det upp i Kongressen och sedan blir det auktion med middag i stället för trav på fredagskvällen. Blir en hybridauktion med auktionist i Kongressen men också möjlighet att lämna bud i Menhammar Onlinesales.

 

Att det finns möjlighet att lämna livebud i Kongressen så innebär det också att privatpersoner kan köpa häst på Elitauktionen!

Därmed är allt samlat på samma ställe under hela Elitloppsfesten och alla besökare får det enkelt att vara med om alla godbitar den här fantastiska helgen! Solvalla börjar sin tävlingshelg med GS75 tävlingar under eftermiddagen på fredag innan Elitauktionen tar över på kvällen. Efter auktionen kommer det bli festligheter på Ströget!

På lördagen är det som vanligt V75 finaler på Solvalla och det brukar vara årets bästa V75 finaler för den här lördagen vill alla ha med sin häst till finalerna på Solvalla! Sedan blir det Elitlopp på söndagen och årets Elitlopp fick en riktig kickstart när första inbjudna hästen var den franska superhästen Idao de Tillard som vann årets Prix d'Amerique. 

Omslag Elitauktionskatalogen artikelSolvalla har bjudit in 5 stycken hästar hittills till Elitloppet och då det är förutom nämnda Idao de Tillard hästar som Francesco Zet, Joviality, fjolårsvinnaren Hohneck och den svenska sagohästen A Fair Day så förstår nog alla att årets Elitlopp kommer bli något utöver det vanliga och att man skall vara på Solvalla hela sista helgen i maj!

Blir helt enkelt en superhelg för alla trav intresserade människor och säkert en upplevelse som sent skall glömmas och allt är som sagt under samma tak!

Auktionskatalogen är nu hos tryckeriet och beräknas komma fysiskt till oss i början på maj och då kommer den också finnas att beställa i vår webbshop. Även i år kommer alla prenumeranter på Ronden att få den med sin tidning. Däremot kan du redan nu läsa katalogen på webben.

Klicka på omslaget till höger så kommer du till årets katalog för Elitauktionen. 

VÄLKOMMEN TILL ELITAUKTIONEN I KONGRESSEN!

Förrätt
Eldad Tonfisk lätthalstrad tonfisk med avocadocremè, tomattartar, rostad tomatdressing, parmesanost
Varmrätt
Kalvschnitzel Tryffel panerad kalvschnitzel med tryffelsmör, kronärtskocka, örtpotatispurè

Bordplacering sker på plats av hovmästaren. Observera att mindre sällskap kan få dela bord med andra.

Pris 529 kronor

Här kan du boka din plats

 

sova

HOTELL I NÄRHETEN AV SOLVALLA

Scandic Victoria Tower i Kista (4 km) och bokning av rum sker via Scandic hemsida  Eller kan du ringa Scandic Centralbokning på 08-517 517 00

Best Western Plus Sthlm Bromma (1,2 km)

Biz Apartment Bromma (1,9 km)

ApartDirect Sundbyberg (1,7 km)

Brommavik Hotel (1,5 km)

Best Western Plus Grow Hotel (2,4 km)

 

Här hittar du villkoren till Elitauktionen 2024

 När du har fyllt i din anmälningsblankett och skrivit under den så kan du mejla in den till trottex@asvt.se eller så skickar du den till ASVT:s Trottex, c/o Stockholms Travsällskap, Box 20501, 161 02 Bromma

Att tänka på innan auktionen!

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Elitauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 076-512 47 00 eller 070-445 58 05.

Att köpa häst på Elitauktionen

Hästköpare – att tänka på

Elitauktionen kommer i år att gå av stapeln på Kongressen på Solvalla travbana 24 maj. Det kommer vara en hybridauktion där budgivningen kommer ske antingen i Menhammar Online Sales eller så bjuder man live i auktionslokalen på det gamla vanliga viset. 

 

Vill du ha hjälp med att filma din häst? I så fall kan du kontakta Lina Alm 073-650 08 05,  info@laracingmedia.com du hittar hennes hemsida på www.laracingmedia.com , Per Nordvall 070-874 96 09 hipshot.foto@gmail.com eller Malin Albinsson MVA Foto malin@mvafoto.se - 0703974385 och hon utgår från Skara, Kim Moberg 070-283 38 27 kim_moberg@hotmail.com 

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Elitauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 070-445 58 05.

Vill du annonsera i Auktionskatalogen? Här hittar du mer information

Läs även mer om hur auktionerna går till här. Auktionsskola

Auktionsdag: 24 maj

Första utrop: Ca 19.00 
Lägsta utropspris: 50.000 SEK

Observera: Grundvaccination mot Hästinfluensa (A2) i enlighet med Svensk Travsports regler skall vara påbörjad (A och B skall vara avklarade).

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram