Image

Elitauktionen är en selektauktion

Årets Elitauktion kommer att arrangeras i auktionssystemet Menhammar Online Sales, precis så som Kriterieauktionen genomfördes i höstas.

Vanligtvis åker Trottex runt och besiktar hästarna som är aktuella för auktionen. Med anledning av Corona-pandemin kommer så inte att ske i år då vi naturligtvis också måste ta ansvar för att hålla smittspridningen nere. Istället kommer vi att vilja ha in bilder, en kort filmsnutt framifrån när hästen rör sig i skritt och uppgift om mankhöjd för att kunna genomföra selektionen.

Precis som vid Kriterieauktionen i höstas blir det en visning på Solvalla. Vill du komma på visningen den 23 maj  på Solvalla så mejla din anmälan till asvt@asvt.se 

Bud kommer sedan att kunna avges från 24 maj fram till fredagen den 28 maj då auktionen avslutas med en livesändning på nätet.

Här kan du läsa Elitauktionskatalogen

Här kan du läsa villkoren till Elitauktionen 2021 (+) Gå vidare 

Here you can read the auction terms (+) Gå vidare

Vi har gjort en väsentlig ändring i auktionsvillkoren inför 2021. Endast näringsidkare får delta i auktionen som köpare. Konsument kan endast delta som säljare.

Denna ändring är gjord för att skydda säljarna från att en konsument (privatperson) ropar in hästen under auktionen och sedan ändrar sig utan anledning inom fjorton dagar. Under de vanliga fysiska auktionerna var det ovanligt att privatpersoner ropade in hästar. Detta blev dock väldigt vanligt när förutsättningarna ändrades ifjol. Det går väldigt bra att skriva under med ett Bank-id som representant för ett företag istället för att göra köpet som privatperson.

Trottex har valt att utesluta privatpersoner från budgivning vid Elit- och Kriterieauktionen med anledning av Distansavtalslagen som i korthet ger en privatperson möjlighet att ångra sitt köp gjort online utan anledning i upp till fjorton dagar efter auktionen. Detta ska inte blandas ihop med möjligheten att reklamera en häst.

Köparen kan givetvis även fortsättningsvis inom angiven tid utföra en veterinärundersökning och reklamera köpet till Trottex i enlighet med auktionsvillkoren.

Vill du ha hjälp med att filma din häst? I så fall kan du kontakta Lina Alm 073-650 08 05, info@linaalmracingmedia.com du hittar hennes hemsida på www.linaalmracingmedia.com , Per Nordvall 070-874 96 09 hipshot.foto@gmail.com eller Malin Albinsson MVA Foto malin@mvafoto.se - 0703974385 och hon utgår från Skara.

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Elitauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 070-445 58 05.

Läs även mer om hur auktionerna går till här. (+) Gå vidare

Auktionsdag: 28 maj

Första utrop: 18.00 
Lägsta utropspris: 50.000 SEK

Observera: Grundvaccination mot Hästinfluensa (A2) i enlighet med Svensk Travsports regler skall vara påbörjad (A och B skall vara avklarade).

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram