Image

Elitauktionen är en selektauktion

Elitauktionen 2023 är på Scandic Infra City 26 maj

 

 

Elitauktion 2023Äntligen kan vi arrangera auktioner så som vi gjort tidigare. Elitauktionen är tillbaka på plats i mässhallen på Scandic Infra City igen. Pandemin var dålig och jobbig på många sätt, men den medförde också en del bra saker. Nu försöker vi använda oss av de bra sakerna för att göra de gamla vanliga auktionerna ännu bättre.

Trottex absoluta ambition är att det ska bli en hybridauktion där det går att bjuda både i lokalen och digitalt. Där är vi dock inte riktigt i nuläget. Mer information kommer att presenteras här på hemsidan när det blir klart. Hästarna kommer att finnas på plats på Scandic precis som ifjol.

Auktionsbild2Sista anmälningsdag till årets Elitauktion är 15 februari.

Här hittar du anmälningsblankett till Elitauktionen 2023

Här hittar du villkoren till Elitauktionen 2023

Alla auktionshästarna är startberättigade i auktionsloppen på Solvalla som två- och treåring och köparen har också möjlighet att vinna insatser till de flesta andra insatsloppen i Sverige för den nyinköpta ettåringen genom att delta i en tävling. Mer information om denna tävling kommer finnas i auktionskatalogen.

Vill du annonsera i auktionskatalogen? Ta kontakt med Carl Larsson 070-769 10 11.

Annonsprislista för auktionskataloger 2023

 

Vi har gjort en väsentlig ändring i auktionsvillkoren inför 2021. Endast näringsidkare får delta i auktionen som köpare. Konsument kan endast delta som säljare.

Denna ändring är gjord för att skydda säljarna från att en konsument (privatperson) ropar in hästen under auktionen och sedan ändrar sig utan anledning inom fjorton dagar som Distansavtalslagen ger privatpersoner rätt att göra vid köp online.

Detta ska inte blandas ihop med möjligheten att reklamera en häst. Köparen kan givetvis även fortsättningsvis inom angiven tid utföra en veterinärundersökning och reklamera köpet till Trottex i enlighet med auktionsvillkoren.

Under de vanliga fysiska auktionerna var det ovanligt att privatpersoner ropade in hästar. Detta blev dock väldigt vanligt när förutsättningarna ändrades 2020. Det går väldigt bra att skriva under med ett Bank-id som representant för ett företag istället för att göra köpet som privatperson.

Vill du ha hjälp med att filma din häst? I så fall kan du kontakta Lina Alm 073-650 08 05,  info@laracingmedia.com du hittar hennes hemsida på www.laracingmedia.com , Per Nordvall 070-874 96 09 hipshot.foto@gmail.com eller Malin Albinsson MVA Foto malin@mvafoto.se - 0703974385 och hon utgår från Skara.

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Elitauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 070-445 58 05.

Vill du annonsera i Auktionskatalogen Prislista

Läs även mer om hur auktionerna går till här. Auktionsskola

Auktionsdag: 26 maj

Första utrop: Kommer senare 
Lägsta utropspris: 50.000 SEK

Observera: Grundvaccination mot Hästinfluensa (A2) i enlighet med Svensk Travsports regler skall vara påbörjad (A och B skall vara avklarade).

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram