Image

Elitauktionen är en selektauktion

Elitauktionen 2023 genomförs i Menhammar OnlineSales 2 juni.

På årets Elitauktion blir det samma upplägg som vi hade på förra årets succé då budgivningen sker i Menhammar OnlineSales så all budgivning sker digitalt.


Elitauktionskatalog artikelAuktionssiten öppnar klockan 08.00 på onsdag 31 maj. På Menhammar OnlineSales kan du se filmer och bilder på auktionshästarna alltefter som det kommer in från säljarna. Är också här du lägger dina bud när auktionen startar klockan 08.00 31 maj.

Upplever du några problem under auktionen på fredag så kontakta.

Sara Lennartsson 070-748 03 93
Joakim Fredriksson 072-557 14 83
Jessica Adler 070-445 58 05
Tomas Nilsson 072-552 38 16

Till auktionssiten

Här hittar du villkoren till Elitauktionen 2023

Alla auktionshästarna är startberättigade i auktionsloppen på Solvalla som två- och treåring och köparen har också möjlighet att vinna insatser till de flesta andra insatsloppen i Sverige för den nyinköpta ettåringen genom att delta i en tävling. Mer information om denna tävling kommer finnas i auktionskatalogen.

Vill du läsa Elitauktionskatalogen klickar på bilden av katalogen!


infor ElitauktionenJoakim Fredriksson från ASVT och travprofilerna Mattias Djuse och Patrik Fernlund har gått igenom årets Elitauktionskatalog och ger sin syn på årets startfält.

Hela presentationen är på fyra avsnitt och kommer presenteras här på sidan vartefter de släpps.

Här kan du lyssna på 

Avsnitt ett Häst 1-25 

Avsnitt två Häst 26-50

Avsnitt tre Häst 51-75

Avsnitt fyra Häst 76-100

 

Auktionsbild2


 

Vi har gjort en väsentlig ändring i auktionsvillkoren inför 2021. Endast näringsidkare får delta i auktionen som köpare. Konsument kan endast delta som säljare.

Denna ändring är gjord för att skydda säljarna från att en konsument (privatperson) ropar in hästen under auktionen och sedan ändrar sig utan anledning inom fjorton dagar som Distansavtalslagen ger privatpersoner rätt att göra vid köp online.

Detta ska inte blandas ihop med möjligheten att reklamera en häst. Köparen kan givetvis även fortsättningsvis inom angiven tid utföra en veterinärundersökning och reklamera köpet till Trottex i enlighet med auktionsvillkoren.

Under de vanliga fysiska auktionerna var det ovanligt att privatpersoner ropade in hästar. Detta blev dock väldigt vanligt när förutsättningarna ändrades 2020. Det går väldigt bra att skriva under med ett Bank-id som representant för ett företag istället för att göra köpet som privatperson.

Vill du ha hjälp med att filma din häst? I så fall kan du kontakta Lina Alm 073-650 08 05,  info@laracingmedia.com du hittar hennes hemsida på www.laracingmedia.com , Per Nordvall 070-874 96 09 hipshot.foto@gmail.com eller Malin Albinsson MVA Foto malin@mvafoto.se - 0703974385 och hon utgår från Skara.

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Elitauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 070-445 58 05.

Vill du annonsera i Auktionskatalogen Prislista

Läs även mer om hur auktionerna går till här. Auktionsskola

Auktionsdag: 26 maj

Första utrop: 18.00 
Lägsta utropspris: 50.000 SEK

Observera: Grundvaccination mot Hästinfluensa (A2) i enlighet med Svensk Travsports regler skall vara påbörjad (A och B skall vara avklarade).

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram