Image

Aktuella ammor 2023, förnärvarande har vi problem med att lägga in ammor och föl via blanketten så behöver ni få in någon amma eller föl på sidan mejlar uppgifterna till asvt@asvt.se

 2023-03-14 Amma finnes Malin Munkedal  070-038 58 66 malin.m.o.nilsson@gmail.com  SWB
 2023-03-10  Amma sökes Helena Sigferidsson Falköping 070-837 15 55 helena@sigfridsson.com  Fullblod

Föl- och Ammajouren

Nu är Föl- & Ammajouren öppen för säsongen 2023 och vi har jouren öppen till 20 augusti. Vi kommer fortsätta med det nya upplägget vi testade förra säsongen. Är sex personer som delar på ansvaret för jouren efter ett rullande schema.

Jouren drivs  tillsammans av Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen (ASVT), Swedish Warmblood Association (SWB) och Svenska Hästavelsförbundet (SH).

 

 

 

 

Image
Image

föl och pkÅrets sex hjältar är Johan Björnsson, Alebäck Stuteri, Jenny Larsson, Ilboäng Mark & Trav HB, Carina Dahling, Skråmsta Stuteri, Carina Caster, Björkhaga Stuteri, Johan Eriksson, Flenmo Egendom, och Åke Wall, Valnervikens Stuteri. Så även i år har vi fått ett väldigt rutinerat gäng som finns som rådgivare om ni får problem.

Föl- och ammajouren är kostnadsfri och öppen för alla raser. Systemet bygger på att alla landets uppfödare; oavsett ras och hästsport, anmäler de ston som kan stå till förfogande som ammor. Ett sto som förlorat sitt föl strax efter fölningen kan rädda livet på ett föl som blivit moderlöst!! Vid ett sådant tillfälle spelar rasen mindre roll.

Du kan lägga in ditt sto/föl själv här på vår hemsida genom att trycka på knappen här under där det står Anmäl ditt sto/föl.

Skulle du behöva hjälp med att lägga in ditt sto/föl eller behöver rådfråga om något så är telefonnumret till jouren: 073-314 13 16,  jourtelefonen är öppen dygnet runt. Tänk på att det fungerar inte med att skicka sms då Föl- Ammajours telefonen kopplas om till den som är ansvarig så de ser inte ett sms. Så får ni inget svar så ring en stund senare!

Om du vill plocka bort ditt sto/föl från listan mejlar då till asvt@asvt.se och tala om vilket namn hästen är inlagd på så plockar vi bort din förfrågan så snabbt som möjligt!

 

 

 

 

Aktuella förfrågningar för de som har eller söker ammor

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram