Image

Elitauktionen är en selektauktion

Elitauktionen tillbaka på Scandic Infra City 27 maj

2022 elitauktion logo guld svart litenÄntligen kan vi arrangera auktioner så som vi gjort tidigare. Elitauktionen är tillbaka på plats i mässhallen på Scandic Infra City igen. Pandemin var dålig och jobbig på många sätt, men den medförde också en del bra saker. Nu försöker vi använda oss av de bra sakerna för att göra de gamla vanliga auktionerna ännu bättre.

Elitauktionsomslag liten

Här kommer du till auktionssidan där du kan se filmer mm 

Vi tror att vi i år kan presentera den bästa Elitauktionskatalogen någonsin, auktionskatalogen är planerad att komma i början på maj. 39 procent av mödrarna har tjänat en halv miljon eller mer. 20 procent har tjänat en miljon eller mer. Exempelvis finns det avkommor till Jullan, Ruby Trap, Aisle Stand och M.T.Evita. Överlägset mest intjänat har modern Elusive Desire som sprungit in över 10 miljoner kronor. De flesta heta hingstarna på marknaden just nu finns representerade i katalogen. Till exempel kan nämnas Ready Cash, Walner, Muscle Hill, Bar Hopping, Face Time Bourbon, Googoo Gaagaa, Father Patrick, Readly Express, Gotland, Raja Mirchi och Maharajah.

Klicka på katalogen så kan du läsa årets Elitauktionskatalog!

 Här kan du läsa Elitauktionskatalogen som blädderbar digital katalog

 

De Facto auktionsring litenAuktionshästarna kommer att vara på plats på Scandic precis som tidigare. De kommer att visas upp i auktionsringen under auktionen. Däremot kommer all budgivning, även i auktionslokalen, att ske digitalt. Det betyder att Elitauktionen genomförs i samma datasystem som i fjol, men i övrigt ser det ut som vanligt i auktionshallen. För att underlätta budgivningen har en budgivningsapp utvecklats. Mer information om hur denna används kommer att komma närmare auktionen.

Auktionen genomförs alltså digitalt och via en sändning från studio som tidigare. Vid en sådan sändning uppstår alltid en fördröjning i tid. Även om den kan göras ganska kort, finns den där och kan för människor på plats i auktionshallen skapa två olika verkligheter. Det är anledningen till att det inte kommer att gå att bjuda genom att sträcka upp handen i auktionshallen som tidigare.

Dr Evil visas litenEnligt auktionsvillkoren är köparen ansvarig för hästen från klubbslag nu när hästarna är på plats under auktionen. Köpare som inte är på plats kan via Trottex boka plats på och transport till hästhotellet. Säljare bör stämma av med Trottex innan man lämnar hästen och åker hem.

Alla auktionshästarna är startberättigade i auktionsloppen på Solvalla som två- och treåring och köparen har också möjlighet att vinna insatser till de flesta andra insatsloppen i Sverige för den nyinköpta ettåringen genom att delta i en tävling. Mer information om denna tävling finns i auktionskatalogen.

Det går att boka bord inklusive buffé vid auktionsringen som tidigare. Buffén serveras mellan 18.00-23.00. Bord bokas via e-mail till nasser.sharaf@scandichotels.com. Scandic tar inte emot bokningar via telefon då vi vill ha det skriftligt. Gäst ska uppge namn + telenummer + antal pers.

 

Scandic håller bordsreservationer fram till kl 19.30 den 27/5, därefter släpps bordet, om gästerna inte anlänt, till ev drop-in platser. 

Daylight Auktionsring 8878ARENABUFFÉ 2022 -  495kr per person inkl moms

* * *

Burratina -& körsbärstomatsallad med basilika, ingefära, oregano och örtsallad

Syrlig räk -& potatissallad med rhode islanddressing och citron

Fläskytterfilé Black & White (rödvinssås, bearnaisesås)

Pesto -& fetaostbakad torskrygg med sojabönor, örtstekt potatis och kaprissmör

Vegetarisk lasagne med parmesan och tomatsås

Citroncheesecake

Tiramisu

Fruktsallad

Kaffe/the

Läktarplatser är givetvis kostnadsfria precis som tidigare. Där går det dock inte att boka plats.

folksam

Som vanligt bjuder Trottex och vår samarbetspartner Folksam på lunch inne i mässhallen från klockan 11.00! Det är de femhundra första människorna på plats som får en gratis lunch. 

 

Hotellrum bokas på hotellets websida www.scandichotels.com/infracity eller via telefon till den centrala bokningen: 08-51734400 (tonval 1). Vid bokning måste bokningskod uppges för att komma åt rummen som är förbokade. Bokningskod: BASV250522.

Här kan du läsa villkoren till Elitauktionen 

Här kan du ladda ned veterinärintyg för 1-åringar

 

 

Vi har gjort en väsentlig ändring i auktionsvillkoren inför 2021. Endast näringsidkare får delta i auktionen som köpare. Konsument kan endast delta som säljare.

Denna ändring är gjord för att skydda säljarna från att en konsument (privatperson) ropar in hästen under auktionen och sedan ändrar sig utan anledning inom fjorton dagar som Distansavtalslagen ger privatpersoner rätt att göra vid köp online.

Detta ska inte blandas ihop med möjligheten att reklamera en häst. Köparen kan givetvis även fortsättningsvis inom angiven tid utföra en veterinärundersökning och reklamera köpet till Trottex i enlighet med auktionsvillkoren.

Under de vanliga fysiska auktionerna var det ovanligt att privatpersoner ropade in hästar. Detta blev dock väldigt vanligt när förutsättningarna ändrades 2020. Det går väldigt bra att skriva under med ett Bank-id som representant för ett företag istället för att göra köpet som privatperson.

Vill du ha hjälp med att filma din häst? I så fall kan du kontakta Lina Alm 073-650 08 05,  info@laracingmedia.com du hittar hennes hemsida på www.laracingmedia.com , Per Nordvall 070-874 96 09 hipshot.foto@gmail.com eller Malin Albinsson MVA Foto malin@mvafoto.se - 0703974385 och hon utgår från Skara.

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Elitauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 070-445 58 05.

Vill du annonsera i Auktionskatalogen Prislista

Läs även mer om hur auktionerna går till här. Auktionsskola

Auktionsdag: 27 maj

Första utrop: Kommer senare 
Lägsta utropspris: 50.000 SEK

Observera: Grundvaccination mot Hästinfluensa (A2) i enlighet med Svensk Travsports regler skall vara påbörjad (A och B skall vara avklarade).

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram