Image

Elitauktionen är en selektauktion

Årets Elitauktion kommer att hållas fredagen den 27 maj och vi återkommer med mer information inom kort.

Vi har gjort en väsentlig ändring i auktionsvillkoren inför 2021. Endast näringsidkare får delta i auktionen som köpare. Konsument kan endast delta som säljare.

Denna ändring är gjord för att skydda säljarna från att en konsument (privatperson) ropar in hästen under auktionen och sedan ändrar sig utan anledning inom fjorton dagar. Under de vanliga fysiska auktionerna var det ovanligt att privatpersoner ropade in hästar. Detta blev dock väldigt vanligt när förutsättningarna ändrades ifjol. Det går väldigt bra att skriva under med ett Bank-id som representant för ett företag istället för att göra köpet som privatperson.

Trottex har valt att utesluta privatpersoner från budgivning vid Elit- och Kriterieauktionen med anledning av Distansavtalslagen som i korthet ger en privatperson möjlighet att ångra sitt köp gjort online utan anledning i upp till fjorton dagar efter auktionen. Detta ska inte blandas ihop med möjligheten att reklamera en häst.

Köparen kan givetvis även fortsättningsvis inom angiven tid utföra en veterinärundersökning och reklamera köpet till Trottex i enlighet med auktionsvillkoren.

Vill du ha hjälp med att filma din häst? I så fall kan du kontakta Lina Alm 073-650 08 05, info@linaalmracingmedia.com du hittar hennes hemsida på www.linaalmracingmedia.com , Per Nordvall 070-874 96 09 hipshot.foto@gmail.com eller Malin Albinsson MVA Foto malin@mvafoto.se - 0703974385 och hon utgår från Skara.

Läs villkoren innan! | Läs mer i auktionsvillkoren när det gäller både säljare och köpares ansvar, betalningsvillkor med mera. Ytterligare frågor om Elitauktionen, finansiering, övriga villkor med mera besvaras av Trottex tel 070-445 58 05.

Läs även mer om hur auktionerna går till här. Auktionsskola

Auktionsdag: 27 maj

Första utrop: Kommer senare 
Lägsta utropspris: 50.000 SEK

Observera: Grundvaccination mot Hästinfluensa (A2) i enlighet med Svensk Travsports regler skall vara påbörjad (A och B skall vara avklarade).

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram