Två förändringar i auktionsvillkoren till Elitauktionen!
januari 13 2020 0 kommentar

Två förändringar i auktionsvillkoren till Elitauktionen!

Sista anmälningsdag till Elitauktionen är den 14 februari. Anmälningsblankett och auktionsvillkor finns att ladda ner på asvt.se. Vi vet att postgången inte alltid levererar vad den utlovar, så ett tips är att fota eller att scanna din ifyllda blankett och skicka in den digitalt till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. innan du lägger blanketten i postlådan. Då vet ni att vi fått den och vi vet att ett original är på väg.

Auktionen arrangeras som den brukar på Scandic Infra City i Upplands Väsby, fredagen före Elitloppet. Det blir i år den 29 maj. I auktionsvillkoren har vi inför i år gjort två förändringar. Dels har vi förtydligat vad vi menar med kravet på röntgen, dels finns det en ny möjlighet för hästar som fått katalognummer 1-10.

Skrivningen angående kravet på röntgen lyder: ”En röntgenundersökning skall vara gjord i syfte att påvisa ben/broskförändringar på minst följande lokalisationer: 1) Kotled båda fram (dorsalt-proximalt P1); 2) Yttre och inre hörnstöd i kotled båda bak (lateroplantart och medioplantart P1); 3) Tibias mellersta ås (TIR) och inre (mediala) malleolen i hasled båda bak. En sådan undersökning omfattar 8 – 12 bilder beroende på tillvägagångssätt.”

Den nya möjligheten för hästar som fått katalognummer 1-10 innebär att ”Hästar som haft katalognummer 1-10 och som under auktionen blivit osålda alternativt återropade till utropspriset kan, om säljaren så önskar, tas upp i auktionsringen igen efter den sista hästen. Detta skall i så fall säljaren anmäla till sekretariatet, i god tid, dock senast 15 auktionsnummer före sista utrop.” Denna möjlighet kommer att finnas även på Kriterieauktionen.

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson