Stall Zet i samarbete med hoppryttaren Douglas Lindelöw
Maj 31 2018 0 kommentar

Stall Zet i samarbete med hoppryttaren Douglas Lindelöw

I juli förra året gick det ut en pressrelease där det meddelades att Stall Zet blev hästägare hos hoppryttaren Douglas Lindelöw. Den första hästen som Stall Zet köpte var det då åttaåriga stoet Jezebel som hade meriter upp till internationell 1,45-klass. Sedan dess har Stall Zet i februari i år även köpt stoet Chavira och nu meddelar Daniel Redén (vd, Stall Zet) att det kan bli ytterligare hästköp i samarbetet med Douglas Lindelöw. Det långsiktiga drömmålet är OS i Tokyo 2020.

I samband med Elitauktionen på Scandic Infra fick vi en pratstund med Daniel Redén som förutom att han är vd för Stall Zet, även är tränare för stallets hästar. Detta var två dagar före att stallets stjärna Propulsion skulle bli tvåa i Elitloppet för andra året i rad.

Hur skulle du beskriva samarbetet?
– Jag var nere på Göteborg Horse Show och kollade. Det är kul att se vad dom håller på med och hur våra hästar har det. Douglas och jag har kontakt. Vi satsar och har två hästar nu, men troligen blir det en tredje också, avslöjar Daniel Redén.

Daniel tyckte att det var kul att kolla på tävlingarna i Göteborg och han fick en bra relation med ridfolket. Han såg väldigt mycket hästkunnande under dagarna och fick upp ögonen på många saker. Bland annat kring vad har de för skador på sina hästar. 

Stall Zet satsar och huvudägarna i bolaget är intresserade. Daniel är faktiskt uppvuxen i ett hoppstall, men har själv inte hållit på med hoppning. Han sticker inte under stolen att det även är intresset för träningen av hästarna som fascinerar honom,
– Jag tycker att det är kul med hästar, oavsett vad det är för typ av häst. Vi har även satsat på galopphästar. De måste träna sina hästar och jag försöker lära mig en del av Douglas, men jag tror att han även snappar upp saker av mig.

Varför har Stall Zet valt att satsa på Douglas Lindelöw?
– Vi vill utvidga oss och vi gillar ju hästar. Ridhästbranschen är stor, mycket större än travet. Vi hoppas att vi ska kunna få in en fot där, satsa vidare och att det ska gå bra. Därför har vi valt att satsa på hopphästar, men även på galoppen.
– Det var nog mest en slump att det blev just Douglas, men det är en otroligt sympatisk kille som är väldigt duktig med hästar.

I pressmeddelandet som gick ut för snart ett år sedan stod det om att målet var att ha en häst med i de olympiska spelen i Tokyo 2020?
– Det är ganska omöjligt att ta sig till ett OS. Nu har Jezebel varit riktigt bra på slutet och hon kan säkert växa in i eliten, men att det ska räcka till OS är svårt. Drömmen finns i alla fall, precis som den gör för oss inom travsatsningen.

I höst kommer ASVT Trottex att sälja ettåriga hopphästar för första gången på Kriterieauktionen. Spontan reaktion på det?
– Varför inte? Jag har alltid hävdat att vi borde kunna knyta ihop våra branscher. Ofta skrattar ridfolket åt oss inom travet, vi skrattar åt dom. Sen pratar vi inte med varandra. Det kan nog bli bra, om de äldre generationerna slappnar av lite. Vi skulle nog kunna öppna oss lite mer.

Jag är sugen på att ta upp och sandträna någon av ridhästarna på vintern, bara för att ge hästen styrka och se vart det tar vägen. De hästarna behöver också styrka.

Text: Håkan Persson
Foto: Pressbild

Håkan Persson
Håkan Persson