Grattis till Vinsten!
december 25 2017 0 kommentar

Grattis till Vinsten!

Vi ringde till Linda Tjernström och gratulerade till vinsten i ASVT:s julkalender på julafton som var en fri betäckning i någon av Menhammar hingstarna Panne de Moteur, One Too Many eller Orecchietti.

Har knappt fattat det än sa Linda som är B-tränare och håller till på Dannero. När vi pratade med Linda så satt hon i bilen och var på väg till V75 med sin uppfödning Demo som skall starta på Umåker lite senare idag och det kan väl bara sluta på ett sätt när dagen har börjat så här bra!

Jag började med trav så fort jag kunde gå berättar Linda och hon har hittills fött upp 6 hästar där Demo som startar idag är den framgångsrikaste med nästan halvmiljonen på kontot. Jag har två egna fölmärrar som fick sina första föl 2015 och båda två har gått premielopp med den äran och har gjort allt rätt så här långt.

Att Linda fick sitt travintresse är kanske inte så konstigt då även hennes pappa är B-tränare och också har fött upp hästar så travet har varit en del av hennes liv hela tiden.

Mina egna fölmärrar heter Fool’s Desire och Fool’s Glory men jag har tillgång till en till så vi får se vilken märr jag väljer när vi har landat i den här överraskningen. Givetvis samma sak med hingstvalet men jag var förtjust i Panne de Moteur som tävlingshäst och har tittat på honom tidigare men det har inte riktigt varit i min prisklass men nu har jag chansen att välja honom.

Vi på ASVT säger stort grattis till Linda och se framemot att följa den blivande avkomman och hoppas att det blir en riktig stjärna som föds 2019!

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson