Grattis till Prix d'Amérique vinsten!
januari 29 2018 0 kommentar

Grattis till Prix d'Amérique vinsten!

Stor dag igår när en svensk född häst vann Prix d’Amérique i Paris. Så vi ringde och gratulerade uppfödaren Johan Dieden som berättade att han följde loppet tillsammans med familjen framför TV och vi jobbade ordentligt över upploppet då det såg ut som Bold Eagle skulle koppla greppet men Readly Express visade återigen sin fantastiska löpskalle och kontrade sista biten.

Johan har fött upp Readly Express tillsammans med sin gode vän Olle Carlsson. Vi har varit goda vänner sedan 1950-talet. Olle finns ju tyvärr inte i livet längre men vi pratade nästan dagligen med varandra och Olle brukade köpa in sig i mina uppfödningar. När jag tänkte trappa ned med min uppfödning så ”övertalade” Olle mig att vi skulle föda upp lite hästar tillsammans och en av de märrar vi tänkte använda var Caddie Dream.

Caddie Dream var ju ett mycket fint sto så vi ville ha det bästa till henne och då både Olle och jag gillade att blanda det franska och amerikanska blodet så var Ready Cash det givna valet då han hade en enorm speed och samtidigt var stark och rejäl. Så egentligen hade vi inte speciellt mycket diskussioner utan vi var snabbt överens om att vi skulle använda oss av Ready Cash.

Vi använde oss av Ready Cash även året efter och då fick vi Caddie Lisieux och den är ju inte så dum den heller så den kombinationen har ju varit lyckad och den nuvarande ägaren av Caddie Dream har ju fått en helbror till Readly Express förra året som blir spännande att följa!

På senare år har som sagt Johan varvat ned sin uppfödning ordentligt men jag har en trekvarts syster till Caddie Dream som heter Caddie Jasmina. Vi försökte få plats hos Ready Cash utan att lyckas men då det blodet har visat att det passar på den här stolinjen så valde vi istället en son till Ready Cash och förra året fick jag en avkomma efter Bird Parker och nu är Caddie Jasmina dräktig med Bold Eagle så lite nya avkommor att hoppas på har jag.

En rolig händelse berättar Johan om när han hade Readly Express mormors mor, Margit Lobell, i träning hos Sören Nordin. Hon var väl ingen superstjärna på tävlingsovalen men Sören sa till mig att den här kommer bli juvelen bland dina avelsmärrar.

Hon började med att lämna Kramer Cascade 1,8 miljoner sedan kom Enjoy Lavec 7,4 miljoner och hennes tredje föl var Readly Express mormor Fatima Lavec 1,1 miljoner så han var inte helt fel ute den gode Sören!

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson