Då har vi pratat med årets sista vinnare av en levande fölavgift!
december 25 2020 0 kommentar

Då har vi pratat med årets sista vinnare av en levande fölavgift!

Då har vi pratat med den sista vinnaren av en fri levande fölavgift i årets julkalender. Värmland verkar vara årets landskap för även den sista levande fölavgiften gick dit. Den här gången var det Ulla Holm som var den lyckliga vinnaren.

Ulla bor i Arvika och har en B-tränarlicens. Har dock fått sämre träningsmöjligheter här hemma berättar Ulla så min tvååring, blir tre år om några dagar, som jag äger tillsammans med Kenneth Danielsson har jag hos Morgan Ivarsson i träning på grund av detta.

Hästen heter Skywalker e A Mysterious Love-Emelia Way e Gazza Degato och Ulla äger mamman och har fött upp Skywalker tillsammans med Kenneth och då Gazza Degato verkligen har värmländskt anknytning så är det en riktig värmlandshäst man fött upp och äger!

Ulla och Kenneth har även fött upp Cinnamon Girl efter samma mamma och hon är efter From Above och är en verklig fin häst berättar Ulla men tyvärr har hon haft problem med en hov som stoppat henne än så länge.

Förutom Emelia Way så äger Ulla även Devilinareddress e Self Possessed-Lookin At You Babe e Malabar Man som hon köpte av Global Farm 2016 och som då var dräktig med S.J.’s Caviar men tyvärr kastade hon precis i slutet av dräktigheten. Devilinareddress importerades från USA 2012 och har två avkommor i USA och den framgångsrikaste har sprungit in drygt 48.000$. I Sverige har Devilinareddress fått 3 avkommor där den framgångsrikaste är Global Viscount som är född 2015 och har på 26 starter raden 8-3-3 och drygt 450.000:- på kontot.

Mor till Devilinareddress är Lookin at You Babe  som är mamma till bland annat Caught My Eye som har sprungit in över 500.000$ i USA.

Inget av Ullas ston är dräktiga i år så jag har helt fria händer att välja vilket av dom som helst så jag får ta mig en funderare över vilket sto och vilken hingst jag skall välja! Så vi får se vad Ulla kommit fram till när vi gör en uppföljning lite senare på alla årets vinnare av levande fölavgifter.

Så avslutningsvis ett stort tack till Menhammar som ställde upp på julafton med levande fölavgift i antingen From Above eller Panne de Moteur men lika stora tack till Haras de Bouttemont som ställde upp med Django Riff och Gotland och var med fjärde advent, tredje advent så var det Stefan Melander som ställde upp med Uncle Lasse och andra advent så var det International Stallion som ställde upp med Hayden Hanover.

Givetvis riktar vi ett stort tack till alla andra som var med och skänkte priser och alla ni som var med och tävlade och gör december månad så levande och rolig för oss på ASVT!

Så vi på ASVT önskar er alla en god fortsättning på julen och ett riktigt Gott Nytt År!

Tomas Nilsson
Tomas Nilsson