Image
Vi slår ett slag för Föl- & Ammajouren

Vi slår ett slag för Föl- & Ammajouren

Nu med hjälp av värmen så är det bra fart på fölningarna runt om i landet. Då är det lämpligt att lyfta Föl- & Ammajouren som är i fullgång!

föl och pkFöl- och Ammajouren är öppen mellan mitten av februari och mitten av augusti. Det är Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen (ASVT) som har huvudansvaret för Föl- och Ammajouren. Jouren drivs  tillsammans av Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen (ASVT), Swedish Warmblood Association (SWB) och Svenska Hästavelsförbundet (SH).

Jouren består av följande personer, Johan Björnsson, Alebäck Stuteri, Jenny Larsson, Ilboäng Mark & Trav HB, Carina Dahling, Skråmsta Stuteri, Ylva Lind, uppfödare till Simb hästarna, Gunilla Wilhelmsson, uppfödare till Bac hästarna och Åke Wall, Valnervikens Stuteri.

Föl- och ammajouren är kostnadsfri och öppen för alla raser. Systemet bygger på att alla landets uppfödare; oavsett ras och hästsport, anmäler de ston som kan stå till förfogande som ammor. Ett sto som förlorat sitt föl strax efter fölningen kan rädda livet på ett föl som blivit moderlöst!! Vid ett sådant tillfälle spelar rasen mindre roll.

Skulle du behöva hjälp med att lägga in ditt sto/föl eller behöver rådfråga om något så är telefonnumret till jouren: 073-314 13 16.

Om du vill plocka bort ditt sto/föl från listan mejlar då till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och tala om vilket namn hästen är inlagd på så plockar vi bort din förfrågan så snabbt som möjligt!

Här kan du se tillgängliga ammor/föl och även lägga in ditt sto/föl i jouren

Information

 

ASVT | Vi arbetar för bättre villkor i sporten i allmänhet och för bättre förutsättningar för uppfödarna i synnerhet.

 

logo liggande

Följ oss

 

Följ oss på våra sociala kanaler. Där finns det mesta av det bästa. 

Facebook
Instagram